Tunjukkan catatan dari April 20, 2014

Super Food!!!

Google images Memang supervbbb... Memang terbukti secara klinikal (eh! betul ke ayatku ni?) …

Oh My Student! sob...sob...sob... 😂

Saat bertugas enam hari di minggu pertama mula bekerja..terjumpa pula kata-kata ni...  Oh …

Wordless Saturday: Ada Apa???

Renungan bersama... Biar gambar saja yang berbicara... Renungan di hari minggu... Biarpun hari s…

Santai Petang: Teka Amin Tengok Gambar Siapa??

Santai petang...  Relax-relax... Amin tengah tengok sekeping gambar... Amin tak de adik …

Kiraan Dos Ubat Demam Untuk Kanak-kanak

Sumber: google images Kena belajar juga cara kira dos ubat... Biasa kalau pergi klinik atau ho…

Syukuri Pabila Sakit

Alhamdulillah, badan semakin imun dengan sakit sebab dah kerap sangat sakit agaknya masak zama…

10 Tanda Hati Mati!!!

Sumber:fb Jom koreksi diri: 10 Tanda Hati Mati: 1. Kita mengaku kenal dan cinta Allah,…

Mudah Hilang Ingatan Jika Perut Buncit!!

Sumber:fb OMG!!! Orang perut buncit mudah hilang ingatan!!! Risiko untuk hilang ingatan …

Info: Periksa Tarikh Luput Alat Kosmetik Anda!!!

Hari minggu lepas, berkemas-kemas dengan en.somi... Memeriksa segala botol-botol bedak dan alat pe…

Tips Cerdaskan Minda Anak!

Sumber: google images Bagi mereka yang mempunyai anak-anak yang masih kecil, di tahap ini u…

Hukum membayar fidyah sembahyang yang ditinggalkan oleh orang yang sudah meninggal dunia.

Sumber: google images ISU: Apakah hukum membayar fidyah sembahyang yang ditinggalkan oleh…

Renungan: Mencari Kebahagiaan

Sumber: google images Jom semak!!! 1. Bebaskan diri dari dendam, ego, sombong dan takut..…

WW ~ Status Terkini Blog: Alexa dan Berat Blog ~

Saja pepagi check status blog. Biar gambar berbicara... Berat terkini blog ni setakat jam 0915 …

WW ~ Bertudung tapi Nampak Ketiak ~

Keyword from blogger Keyword from nuffnang Rasa nak gelak pun ada.. macam-macam orang …

WW~10 Perkara yang Merosakkan Otak!~

Sumber:fb Jom semak... Agak-agak kita pernah buat tak antara kesepuluh-sepuluh ni...  Jika…

WW ~Jangan Sedih Ya Sahabat~

Sumber: fb Pepagi jangan sedih ek...  Nilah perngorbanan namanya...  Sabar ek, pasti indah…

Tips Atasi Anak Mengamuk!

Sumber: google images Anak mengamuk atau meragam di tempat umum mungkin akan membuat anda ma…

Kajian Luar Biasa: Keistimewaan dan Keindahan Kucing!

Sumber:fb Kucing, antara binatang kesukaan Nabi s.a.w dan para sahabat... banyak kelebihan d…

Doa dan amalan untuk elak fitnah Dajjal

Aku dah share tentang Dajal di entri sebelum ni... Ini Pula amalan dan doa untuk elak fitnah Dajja…

Fenomena "Sandwich" Pengantin Baru

Sumber: google images Soalan: Saya baharu mendirikan rumah tangga. Apa yang sama faham, se…

Petua Awet Muda Untuk Si Ibu

Peningkatan usia tidak boleh disekat saban tahun tetapi sebagai ibu yang sibuk, anda boleh melakuk…

Bayi 8 Bulan Maut Tertelan Skru: Pengajaran untuk Semua!!!

Sumber: Screencaptured from HM Mobile Sedih bila dapat berita ni... Apa pun ajalnya telah te…

Motivasi: Bantu Orang Berjaya

Terkesan dengan kata-kata motivasi Dato' Dr. Haji Mohd Fadhilah Kamsah "Jika kita…

Tips Anak Dara: Elak Diri Diganggu Lelaki Miang!!!

Sumber:fb Cer try tgk... Haha... Sendiri tengok pun geli... Tapi ni cara terbaik utk elak diri di…

Kebimbangan Albert Einstein Jadi Kenyataan!

Sumber:fb Kebimbangan Albert Einstein jadi kenyataan dah pun...  Ke sana-sini orang meng…

Sayang... Semua sudah terlambat....

Kisah Teladan Suami Isteri - Sebelum Semuanya Terlambat... Sumber: google images Seorang i…

Ubat Penyakit Sombong

Sumber: fb 1. Diam jangan banyak bercakap. 2. Berasa cukup dengan apa yang ada. 3. Janga…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui