Tunjukkan catatan dari Oktober, 2014

Rutin Hujung Bulan!

Rutin setiap kali hujung bulan bagi guru kelas... Menutup dan merekod data kedatangan pelajar.…

Tanda Suami Sayang Isteri!

Renungkanlah... Suami yang penyayang, bukan suami yang suka buat suprise, bagi hadiah mahal-…

Hukum Jual Beli ketika Solat Jumaat!

sumber: google images Satu situasi yang biasa kita lihat... ketika azan Zuhur berkumandang pa…

Larangan Membuka Aib Sendiri!

Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata : Aku pernah mendengar Rasulullah saw. bersabda : …

Belajar dari Kesilapan

Setiap kesalahan jadikan pelajaran. Belajar dari kesilapan orang lain,  supaya dirimu ti…

Renungan Sebelum Tidur: Pandanglah!

Pandang kebaikan dan keburukan; Kerana seburuk-buruk sesuatu itu ada kebaikannya. Berlapang dada …

7 Jenis Persahabatan dan Hanya 1 Kekal Hingga Akhirat!

Sumber: google images 1. TA'ARUFFAN Persahabatan yang terjalin secara kebetulan, seper…

Tanda-tanda Anak Nak Tumbuh Gigi!

Dah dua hari, air liur adik meleleh je... Merengek tak selesa.. Makan pun tak seperti selalu... Su…

Tips Kurus Hanya dengan Air!

sumber: google images Fakta... fakta... fakta...  Memang air mampu buatkan kita kurus seb…

Hidup Ini Mudah!

Hidup ini mudah; Kita hargai orang, orang akan hargai kita; Kita hormatkan orang, orang …

Renungan: Kumpul Kebaikan di Dalam Bekas Berlubang!

"Kamu berwuduk namun kamu berlebihan; kamu berhijab namun kamu berwangian ; kamu berqiya…

WW ~Selfie Dulu~

Bikin ku tersenyum je tengok gambar ni... Sempat lagi kucing tu selfie masa tengah kena kejar dek …

Makanan yang Perlu Dielak Pesakit Santau!

Teringat kata-kata mak.. terbit idea nak kongsikan hal ini... Antara makanan yang perlu dielak…

WW ~Bau Epal Sebelum Makan~

Nota: Memang suka bau epal, terutama epal hijau... wangi dan menyegarkan...

WW ~ILMU~

Menuntut ilmu adalah TAQWA; Menyampaikan ilmu adalah IBADAH; Mengulangi ilmu adalah ZIKIR; Menca…

Ciri-ciri Suami Manja!

Sumber: google images 1. Melalui bertentang mata Jika suami anda merenung tepat ke arah ma…

Petua Meredakan Sakit Migrin

sumber: google images Petua mudah untuk meredakan migrin... Boleh cuba ni... 1. Merendam…

Amaran Banjir!

Musim hujan dah tiba... Hari-hari dah hujan sekarang ni... Dan beberapa tempat dah diberi amaran p…

Keju yang Dilarang Ambil Ketika Hamil!

sumber: google images Adakah anda salah seorang penggemar keju? Jika ya, anda harus berhati-…

3 Mandian Percuma dari Shokubutsu!

Semalam terima satu parcel besar... dalam dok tertanya, apa bendanya ini... aku takde beli barang …

Motivation Qoute: Yes, Allah Know!

"Yes, Allah Know; Allah knows you're tired; Allah knows it is difficult for you; …

Renungan Sebelum Tidur: Kita Manusia Biasa!

Ada kalanya, manusia yang kita nampak baik itu juga melakukan kesilapan... Bukan kerana mereka itu…

Review Filem: Lagenda Budak Setan 3

Sumber: google images Lama tak dating dan tengok wayang... semalam, Alhamdulillah... diberi …

Cara Ajar Anak Beradab di Rumah Tetamu!

Sumber: google images Rimaskan, bila anak umur 2-5 tahun, yang agak hyperaktif... nak bawa b…

Cara Mudah Mengenal Madu Asli!

Sumber: google images Sekarang ni banyak madu tiruan kan... sekali pandang, rasa dan bau m…

Motivasi Pagi: Mengapa takut???

Mengapa TAKUT untuk Berjalan; Sedangkan kita punyai sepasang kaki yang berjalan dan berlari…

Renungan Sebelum Tidur: Jangan Pandang Sebelah Mata!

Jangan rasa kita tu: Rajin pergi majlis ilmu... Rajin pergi masjid, Pakai tutup aurat sempurna, …

Kenapa Saya Memilih Ephyra Sebagai Supplement Harian???

Alhamdulillah, bulan ni dah masuk kotak keenam aku mengamalkan Ephyra sebagai supplement harian ke…

Pantang Bagi Seorang Isteri!

Sumber: fb 1. Jangan lupa tarikh lahir atau tarikh anniversary Yang ni memang tak dinafikan.…

Berhentilah Cari Kesalahan Orang Lain...

Berhentilah mencari kesalahan orang lain dan mempertikaikan kekurangan mereka... lihat ke da…

Itik Pun Tahu Hormatkan Azan!

Itik pun pandai hormatkan dan patuhi azan...itulah realitinya yang berlaku di Tumpat, Kelantan…

Keadaan Ruh di Alam Barzakh!

Sumber: google images Alam Barzakh adalah tempat sementara bagi ruh yang telah meninggah seb…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui