عرض المشاركات من أبريل, 2014

WW ~ Makanan Yang Baik Selepas Bersenam~

1. Telur (Separuh Masak) 2. Buah-buahan atau Jus Buah-buahan Segar 3. Yogurt 4. Mentega …

Kelebihan Jin!

Semalam ada terbaca kisah seram dan pengalaman Saudara KhirKhalid tentang pengalamannya kemalangan…

WW ~ Rasa Nikmat Khasiat Hebat dengan Ephyra ~

Tak perlu kata apa-apa... Siapa minum dialah rasa nikmat dan khasiatnya (dengan izin Allah Taala…

WW~Doa Mohon Perlindungan Keburukan Semasa dan Akan Datang~

Mulakan pagi dengan doa dan selawat menyebut nama Allah dan Kekasih Allah Muhammad Pesuruh All…

Hukum Gantung Gambar Makhluk Bernyawa

sumber: google images Adalah menjadi satu kebiasaan di kalangan masyarakat untuk menggantung…

4 Kunci Zuhud!

Zuhud iaitu cintakan akhirat melebihi dunia tetapi tak meninggalkan dunia secara langsung. Jad…

Bisikan Syaitan dan Malaikat

Renungan malam sebelum tido... Jika niat baik tu bisikan malaikat... Jadi kalau kita buat …

10 Perkara Memeranjatkan Dalam Rumahtangga!

Sumber: google images 1. Berkahwin tidak bermakna anda tidak akan keseorangan lagi.  "…

Pelik Ada Air!

Macam satu kejutan je bila pulas kepala paip ada air... Haha.. Itulah gara-gara sebab dah terbiasa…

Ubat Kesedihan!

Sumber: fb Ubat kesedihan bukan hiburan atau keseronokkan...  tetapi ialah merendahkan dir…

7 Penawar Ubati Suami Cemburu

Cemburu lelaki lebih dasyat dari cemburu perempuan sebenarnya: 1. Berlaku jujur Jujur da…

Petua Atasi Ruam Bayi

Sumber: google images Disebabkan kulit bayi yang dilahirkan begitu lembut dan sangat sensiti…

Super Food!!!

Google images Memang supervbbb... Memang terbukti secara klinikal (eh! betul ke ayatku ni?) …

Wordless Saturday: Ada Apa???

Renungan bersama... Biar gambar saja yang berbicara... Renungan di hari minggu... Biarpun hari s…

Santai Petang: Teka Amin Tengok Gambar Siapa??

Santai petang...  Relax-relax... Amin tengah tengok sekeping gambar... Amin tak de adik …

Kiraan Dos Ubat Demam Untuk Kanak-kanak

Sumber: google images Kena belajar juga cara kira dos ubat... Biasa kalau pergi klinik atau ho…

Syukuri Pabila Sakit

Alhamdulillah, badan semakin imun dengan sakit sebab dah kerap sangat sakit agaknya masak zama…

10 Tanda Hati Mati!!!

Sumber:fb Jom koreksi diri: 10 Tanda Hati Mati: 1. Kita mengaku kenal dan cinta Allah,…

Mudah Hilang Ingatan Jika Perut Buncit!!

Sumber:fb OMG!!! Orang perut buncit mudah hilang ingatan!!! Risiko untuk hilang ingatan …

Info: Periksa Tarikh Luput Alat Kosmetik Anda!!!

Hari minggu lepas, berkemas-kemas dengan en.somi... Memeriksa segala botol-botol bedak dan alat pe…

Tips Cerdaskan Minda Anak!

Sumber: google images Bagi mereka yang mempunyai anak-anak yang masih kecil, di tahap ini u…

Hukum membayar fidyah sembahyang yang ditinggalkan oleh orang yang sudah meninggal dunia.

Sumber: google images ISU: Apakah hukum membayar fidyah sembahyang yang ditinggalkan oleh…

Renungan: Mencari Kebahagiaan

Sumber: google images Jom semak!!! 1. Bebaskan diri dari dendam, ego, sombong dan takut..…

WW ~ Status Terkini Blog: Alexa dan Berat Blog ~

Saja pepagi check status blog. Biar gambar berbicara... Berat terkini blog ni setakat jam 0915…

WW ~ Bertudung tapi Nampak Ketiak ~

Keyword from blogger Keyword from nuffnang Rasa nak gelak pun ada.. macam-macam orang …

WW~10 Perkara yang Merosakkan Otak!~

Sumber:fb Jom semak... Agak-agak kita pernah buat tak antara kesepuluh-sepuluh ni...  Jika…

WW ~Jangan Sedih Ya Sahabat~

Sumber: fb Pepagi jangan sedih ek...  Nilah perngorbanan namanya...  Sabar ek, pasti indah…

Tips Atasi Anak Mengamuk!

Sumber: google images Anak mengamuk atau meragam di tempat umum mungkin akan membuat anda ma…

Kajian Luar Biasa: Keistimewaan dan Keindahan Kucing!

Sumber:fb Kucing, antara binatang kesukaan Nabi s.a.w dan para sahabat... banyak kelebihan d…

Doa dan amalan untuk elak fitnah Dajjal

Aku dah share tentang Dajal di entri sebelum ni... Ini Pula amalan dan doa untuk elak fitnah Dajja…

تحميل المزيد من المشاركات لم يتم العثور على أي نتائج