Tunjukkan catatan dari November, 2012

Waktu-waktu Doa Mustajab

Doa adalah senjata mukmin, yang paling tajam dari pedang... sebaik2 doa adalah dari ayat2 al-Quran…

Supplement Pilihan

Salam Jumaat.. pepagi lagi dah update blog... hehe.. sbnrnya nk coret smlm entry nih.. tapi si kec…

Terperangkap dalam Banjir

Hari ni adalah sejarah dan kenangan yg tak kan ku lupakan sepanjang aku hidup di Kota Metropolitan…

Kesan Gerhana Bulan Pada Manusia

Gerhana Bulan dijangka akan berlaku lagi, akhir tahun ni.. Terbaca satu artikel pasal kesan ge…

30 Perkara Yg Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan air mata,itu ber…

Cari Punca Masalah, Bukan Cari Masalah Dengan Masalah...

Mengapa hidup kita sering di landa masalah?? Masalah bukanlah sesuatu situasi yang asing bagi kita…

Oh Bisul!.. Sakit Tau...

Owh.. aduh.. sakit weyhh.. dah lama tak kena.. sekali kena menyengat sakit.. itulah bisul.. dah tu…

Asal Usul Kejadian Api Di Dunia

Jom kita kenal asal usul kejadian api.. dari mana api ni dtg, satu artikel yg ku dapat dr emai…

Kisah Pemuda & Syaitan!

Seorang lelaki muda bangun di awal pagi utk solat subuh di masjid. Dia berpakaian, berwudu’ da…

Jalan-jalan di hari sabtu...

Salam... baru dapat online malam ni setelah seharian jenjalan je.., Rasa happy sangat dapat jenja…

Kelebihan Mandi Sebelum Subuh

NI lah rahsia yang orang baru tahu, tapi aku dah tahu lama sebab mak bapa aku amalkan.. hasilnya s…

Nak Jadi tukang jahit la macam ni...

Salam Jumaat semua.. sebelum aku nak ge menggodek dapur.. saja nak meluahkan perasaan..  Te…

Petua nak dapat apa yang diidamkan

salam.. saja nak share sesuatu yg mungkin kita  boleh laku.. saya pernah pergi satu motivasi.. yg …

Perasan Tak???

Dalam aku dok belek2 mencari pemanggang ajaib.. hehe.. ni terpengaruh iklan la ni.. rasa macam sen…

Jenis-jenis Rezeki

Salam tengah hari.. daku tak memasak minggu ni.. sebabnya dalam misi 'merehatkan perut'.. …

Kesunyian Malam...

Malam yang sunyi nie tetibe rasa nak menulis blog, Tiba2 terbuka hati nak melihat pemanda…

Susu Mahal vs Susu Murah

Salam petang... huh.. penat.. rehat sebentar.. penat main kejar2 dgn budak kat bawah ni... hehe...…

Cerekarama TV3 : Sebelum Kiamat

Baru pagi ni berkesempatan nak update pasal semalam.. huu.. ngantuk lepas layan cerekarama TV3 sema…

3 Perkara: Tengok je dapat pahala

Allah Maha Pemurah, lagi Maha Penyayang... isi ceramah dari ceramah ustaz Kazim Elias... mmg aku su…

Bisnes Kami: Mencecah usia setahun

Tiada ucapan dan bahasa indah melainkan melahirkan rasa syukur yang amat sangat ku panjatkan pada …

Doa Khusus Elak Rogol dan Cabul: Amalkanlah

Salam awal Muharram.... seram je tajuk pagi ni kan.. terbaca2 artikel kat laman web tadi.. terjump…

Untuk Remaja: Semaikan Cinta kita Begini

"Tolong sampaikan pada si dia… Tolong beritahu si dia aku ada pesanan buatnya.. Tolon…

Semak graf perkembangan bayi...

"eh.. cubbynye anak awk.. ", "eh, kurusnya nak awk.."  "eh, berat anak …

Fiqh Wanita: Keluar Angin Ketika Solat

Salam petang... saja nak kongsi pasal hukum hakam wanita.. Penting untuk pengetahuan bersama. Bab …

Hukum Mencantikkan Gigi

haishh.. gigi pun nak cantik ke??? hmm.. klau tak cantik pun popular pe.. tgk Halimah tu.. Jong**…

Release Tension dengan Shopping... ;p

Semalam.. pepagi lagi dah buat muka sayu kat husband.. mau tak nye.. pepagi lagi org lain dah star…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui