GuidePedia

10
Kelebihan Mandi Sebelum Subuh
Kelebihan Mandi Sebelum Subuh

NI lah rahsia yang orang baru tahu, tapi aku dah tahu lama sebab mak bapa aku amalkan.. hasilnya sangat menakjubkan.. mak aku awet mudah, w...

Baca Lagi>.

3
Nak Jadi tukang jahit la macam ni...
Nak Jadi tukang jahit la macam ni...

Salam Jumaat semua.. sebelum aku nak ge menggodek dapur.. saja nak meluahkan perasaan..  Tengok.. kat internet pun boleh belajar car...

Baca Lagi>.

2
Petua nak dapat apa yang diidamkan
Petua nak dapat apa yang diidamkan

salam.. saja nak share sesuatu yg mungkin kita  boleh laku.. saya pernah pergi satu motivasi.. yg diadakan di tempat kerja... Ramai bercita...

Baca Lagi>.

4
••• Penyalahgunaan Tudung Zaman Kini •••
••• Penyalahgunaan Tudung Zaman Kini •••

Sumber gambar: Google images ••► Tudung ‘Mickey Mouse’ Pemakaian tudung yang hanya menutup bahagian rambut dan kepala tanpa menutup...

Baca Lagi>.

8
Perasan Tak???
Perasan Tak???

Dalam aku dok belek2 mencari pemanggang ajaib.. hehe.. ni terpengaruh iklan la ni.. rasa macam senang je nak masak kan.. so, belek2 la kat ...

Baca Lagi>.

2
Jenis-jenis Rezeki
Jenis-jenis Rezeki

Salam tengah hari.. daku tak memasak minggu ni.. sebabnya dalam misi 'merehatkan perut'..  Sumber gambar: google images Bil...

Baca Lagi>.

2
Tahniah Dik: Kamu Tak Main Pondok-pondok
Tahniah Dik: Kamu Tak Main Pondok-pondok

Artikel yang menarik perhatianku hari ni.. selain pasal Apek yang nak nikah tu.. (emm..dah ramai dh tulis pasal apex ni.. mls dah nak a...

Baca Lagi>.

0
Kesunyian Malam...
Kesunyian Malam...

        Malam yang sunyi nie tetibe rasa nak menulis blog, Tiba2 terbuka hati nak melihat pemandangan2 indah yang di search di google imag...

Baca Lagi>.

2
Takwim Penting 2013: Mesti Download !!!
Takwim Penting 2013: Mesti Download !!!

Salam semua.. dah penghujung 2012.. tak lama lagi 2013 akan menjelang pulak.. dah de takwim??? Jom.. kita download je.. skrg cepat dan senan...

Baca Lagi>.

6
Nasib si Mata Duitan
Nasib si Mata Duitan

Wahai wanita di luar sana... hati2 tgk gambar duit kat facebook tu.. mmg banyak org dok post gambar duit belonggok2 mcam durian kat pas...

Baca Lagi>.

5
Kisah: Ustazah Doakan saya dapat 5A  dalam UPSR
Kisah: Ustazah Doakan saya dapat 5A dalam UPSR

✿~✿ Mengalir Air Mata Membaca Kisah Anak Minta Doa Untuk Dapat 5A dalam UPSR (T_T) ✿~✿ Suatu hari selepas saya memberikan satu pengisia...

Baca Lagi>.

5
Susu Mahal vs Susu Murah
Susu Mahal vs Susu Murah

Salam petang... huh.. penat.. rehat sebentar.. penat main kejar2 dgn budak kat bawah ni... hehe... dia pun tgh menikmati susu botol jnama D...

Baca Lagi>.

12
UPSR: Takut Tak Dapat 5A
UPSR: Takut Tak Dapat 5A

Aku mengeluh je tgk dan baca berita ni.. Ni lah akibatnya bila terlalu mengharapkan "A" dalam pembelajaran. Bukan kualiti, ta...

Baca Lagi>.

5
Tips untuk Anak yang Susah nak makan
Tips untuk Anak yang Susah nak makan

Sementara nak tunggu waktu berbuka puasa, update blog jap..  Hari ni, gembira dan syukur sebab Faiqah dah de selera makan.. susah tau ...

Baca Lagi>.

1
Jatuh Cinta dengan Qasidah
Jatuh Cinta dengan Qasidah

Sejak dapat line TV al-Hijrah.. baru lah ku kenal apa itu qasidah.. dulu tahu nama je.. tapi tak dapat dengar sangat.. sekarang ni selalu de...

Baca Lagi>.

4
2nd Anniversary | Aku Terima Nikahnya
2nd Anniversary | Aku Terima Nikahnya

Alhamdulillah... hari ni 19 November 2012.. genap usia 2 tahun pernikahanku dengan lelaki pilihanku.. Mohd Firdzaus... (Rasa macam baru je ...

Baca Lagi>.

0
Bila Faiqah berkata-kata
Bila Faiqah berkata-kata

Alhamdulillah... dan setahun 2 buan usia Faiqah.. tapi sangat petah berkata2... banyak dah perkataan ringkas yang dia boleh sebut,,. Setaka...

Baca Lagi>.

1
Cerekarama TV3 : Sebelum Kiamat
Cerekarama TV3 : Sebelum Kiamat

Baru pagi ni berkesempatan nak update pasal semalam.. huu.. ngantuk lepas layan cerekarama TV3 semalam... Aku dah agak tv3 de citer best se...

Baca Lagi>.
 
 
Top