Ticker

6/recent/ticker-posts

Petua nak dapat apa yang diidamkan

salam.. saja nak share sesuatu yg mungkin kita  boleh laku.. saya pernah pergi satu motivasi.. yg diadakan di tempat kerja... Ramai bercita-cita dan mengidamkan sesuatu bukan.. motivator tu bg petua.. 

Amik sehelai kertas, tuliskan impian/idaman yg anda inginkan dalam satu jangka masa yg anda tetapkan.. contoh, dalam masa 5 tahun aku ingin:..... (buat lah list kan).. 
simpan kertas yg kita tulis tu, kat tempat yg kita selalu nampak, bwah bantal ke, kat meja solek atau dlm wallet ke.. 
sebb pengalaman suami sy sendiri(padahal tak penah pun dia g motivasi ni) dia pnh wat gini, dan dia dapat apa yg diinginkan.. 
Sebab menurut motivator tu, apa yg kita lihat, kita hendak, otak akan record dan simpan, dan di samping doa, Allah akan permudahkan jalan untuk kita capai apa yg diinginkan.. 

so, jom geng blogger, kita pakat2 tulis apa yg kita inginkan... 

p/s: apa yang aku inginkan dalam jangka masa setahun akan dtg dari sekarang??? hmmm.. haa.. tambah anak la.. hihihihi

Catat Komen

2 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^