Ticker

6/recent/ticker-posts

Supplement Pilihan

Salam Jumaat.. pepagi lagi dah update blog... hehe.. sbnrnya nk coret smlm entry nih.. tapi si kecik tak tido, maka xleh la nk buat apa2.. 


Hmm.. baru lepas sarapan...dan makan vitamin.. kali ni vitamin lain plak aku cuba.. Kisah aku dengan vitamin atau supplement atau dlm bahasa kita, disebut makanan tambahan.. sebenarnya dari kecik lagi aku dah makan makanan tambahan, biasalah org de sakit kan.. kecik2 dulu, bapa aku belikan scott emulsion sbg mknn tambahan..tapi tu pun beli lepas kak aku no.2 dah bekerja la.. harapkan bapa aku, kami org kg mana la mmpu nak beli mknn sebegitu... 

Lepas aku dah dewasa, masuk universiti, aku mencari sumber supplement lain... Aku boleh terjebak dengan bisnes online iaitu Bioasli.. supplement yg aku amik ialah Minyak Kelapa Dara Asli Bioasli.. alhamdulillah.. smpai skrg aku msih makan dan minum.. cuma lepas aku bersalin, aku amik softgel Minyak Kelapa Dara Bioasli + Habbatussauda... mmg sedap .. MInyak kelapa Dara atau VCO tu, aku mmg standby je kat rumah.. kegunaannya banyak sgt, mmg fleksibel.. luar dalam, semua boleh.. dan sejak aku kenal VCO ni, aku dah tinggl terus ubat batuk.. mmg tak makan ubat batuk dekat 3 tahun dah.. kalau sakit tekak atau batuk, mmg minum je VCO ni.. Faiqah dan suamiku pun, aku suruh minum gak.. Faiqah suka sgt dgn VCO ni.. hehe..

Masa aku belajr kat Universiti dulu, kawan lama aku form six, ajak aku join satu bisnes kesihatan, iaitu Herbalife.. Aku join je.. g seminar herbalife dua kali.. sekali kat Penang, sekali dekat KL dan tu lah kali pertama aku naik komuter.. hehe.. Herbalife ni aku amik untuk naikkan berat badan dan stabilkan metabolisma badan.. Alhamdulillah.. msa tu, mmg naik betul bert aku.. tapi, aku tinggalkan tak lama lepas tu sbb harga nya smkin mahal.. Tapi start tahun ni, aku smbung balik minum Herbalife... 
Sekarang aku baru try satu lagi supplement yg terhangat di pasaran... iaitu Shaklee.. ku try satu je iaitu Alfalfa Complex... tujuan aku amik, sebab kesihatan dlmn wanita.. baru hari ku try... tunggu la kesannya 44 hari.. 

banyakkn supplement aku amik,, gtu lah.. zmn skrg tak mcm dulu, skrg ni mknn x terjga sbb tu perlu amik supplement... 

p/s: nikmat sihat hanya dihargai oleh org sakit... kesihatan adalah anugerah yg tak ternilai.. ingat sihat sblum dtgnya sakit... 

Catat Komen

7 Ulasan

  1. ada sorg rakan office pun amalkan VCO. tak pernah try lagi. tapi kulit dia nampak cantik.. scott tu bau diams kecik2 tak boleh terima..jd arwah abah dulu bg haliborine je..hehe

    BalasPadam
  2. VCO tu boleh dimakan waktu tgh preggy ker? boleh bagi penerangan detail tak tng VCO tu...

    BalasPadam
  3. @4feet8mmg ramai gak amik VCO utk kulit.. tpi byk kebaikannya vco ni sbnrnya..

    BalasPadam
  4. @Lynn Hamzahboleh kak.. sbb vco minyak klpa dara.. sy amik juga msa prggy dulu, tmbh2 dkt nk berslin.. sbg supplemnt dan juga sbg selusuh..

    BalasPadam
  5. sama la kita sis masa kecil kecil dahulu makan scott tu... sekarang ni sy makan yg biasa je.. memang elok ye sis???

    BalasPadam
  6. wah. herbalife. syok guna. cuma kena konsisten kan kak. nak konsisten tu, duit pun kena konsisten. hehe

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^