Ticker

6/recent/ticker-posts

3 Perkara: Tengok je dapat pahala

Allah Maha Pemurah, lagi Maha Penyayang... isi ceramah dari ceramah ustaz Kazim Elias... mmg aku suka dgr ceramah dari ustaz ni.. santai dan relax tapi penuh ilmu...

3 perkara yang jika tengok dapat pahala... tak payah buat apa2 tengok je.. dapat pahala.. senang kan... amat senang... 

1. Al-Quran:
Tengok je al-Quran, dah dapat pahala.. belum lagi baca kan.. sebab tu gak kot, ramai org beli buat hantaran pastu hias cantik2, last sekali letak dalam frame je... huhu... jangan la buat gtu.. tahu la dapat pahala.. tapi lebih baik baca dan amalkan kan... berganda-ganda pahala kan... 

2. Kaabah/Makkah
Gambar Kaabah jika kita tengok dapat pahala... sebab tu org gantung frame kaabah besar kat rumah kan.. xpe, tgk dpat pahala... nak lebih pahala, letak kan satu niat, aku nak g ke sana suatu hari nanti.. jika dah pernah pergi, niat kan untuk pergi lagi... insya-ALlah..

3. Ibu Bapa
Hmmm.. dapat pahala saat melihat wajah ibu ayah.. walaupun mereka jauh di mata, gambar ada kan... lihat ibu ayah... dapat pahala.. 


p/s: jom lihat perkara2 yg boleh datangkan pahala.. bukan dosa... 

Catat Komen

1 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^