Ticker

6/recent/ticker-posts

Release Tension dengan Shopping... ;p

Semalam.. pepagi lagi dah buat muka sayu kat husband.. mau tak nye.. pepagi lagi org lain dah start cuti, tapi cikgu masih buat kerja lagi.. Kerja apa lagi kalau PBS (Perlu Banyak Sabar)... heee~..


Pastu dengan kes order aku yg problem tak sesampai.. kena g amik kat Pejabat Pos Taman Melawati... So, pujuk la hubby g amik brg tu.. hajatnye lepas amik nak balik je.. tapi hubbyku mcam memahami je.. dia ajak ku jenjalan cuci mata kat Plaza Idaman je.. dekat je dgn umah.. lepas je ronda2.. jenjalan... waktu masih awl.. baru kul 12 lebih.. so, planning la nak g jenjalan mana lagi.. otak ku ligat berpusing... haa.. teringin nak g Mydin Selayang... HUbbyku kata OK.. hehehe..senyum smpai ke tilnga ok!!

Jam 2 ptg, gerak la ke sana, hajatnya nak solat Zuhur di Mydin la.. rupanya dah sesampai, Mydin tu kecik je.. bukan macam Mydin kat USJ.. So, xde surau.. Lepas berpusing2, mana nak solat ni ek.. dah kul 3.. Cari dulu dalam Maps... belakang bangunan Mydin, de Selayang Mall.. haa.. mesti de surau.. dan tepat sekali.. ada surau... So, g la solat kat sana... 

Lepas, solat merelease tensionkan otak... shopping dan jenjalan cuci mata... apa lagi, borong la.. macam2 beli... aku, smbar tudung sehelai.. Faiqah beli topi dan baju, hubby cari seluar sbb semua seluar dah ketat.. Pastu, last sekali aku smbar suar jeans sehelai.. dulu hubby tak bg pakai skrg dh bagi.. sebab de anak.. senang nak bergerak kan.. 

Memang release tension.. langsung tak ingat pasal kerja yang ada... lepas shopping2.. turun g tingkat dua terjumpe termos elektrik la... hrga murah dari biasa... second round la masuk situ sebab duit kuarkan cukup2 je.. Pastu masa nak bayar teringat lak, pasal Privellage Card, Kad 1Malaysia untuk tentera dan polis.. haa.. guna apa lagi... huuu.. asalnya tgk bil mmg tak cukup, lepas guna card tu, dapat diskaun.. hahaha.. berbaloi2 engkau... untung de privallge kad... hihi.. bulan depan leh shopping lagi...kihkihkih.. 

Lepas shopping, makan kat Nyonya Valley belakang bangunan Mydin... hmmm... sedap juga.. harga standard la. tapi mmg kenyang... kami makan Nasi Goreng Nyonya Special harga RM13.90... hmmm.. mmg sedap... smpai kenyang tak hingat... hihi... 

Lepas makan... dah kul 6, balik la.. cukup lah seharian shopping je.. Alhamdulillah... mendapat suami yg memahami kehendak isteri satu rezeki dan anugerah Ilahi kan... hmmm.. so, hari ni, seharian lah aku akan siapkan PBS dengan jayanya.. insya-Allah akan ku cuba langsaikan hari ni juga... Moga Allah permudhkan, Faiqah dan PBS kena la bekerjasama...supaya siap cpat kerja ni.. 

Oklah.. aku nak smbung kerja rumah plak... sat g smbung online lagi... 


Pen off here~..wassalam...

Catat Komen

0 Ulasan