Tunjukkan catatan dari November, 2012

Waktu-waktu Doa Mustajab

Doa adalah senjata mukmin, yang paling tajam dari pedang... sebaik2 doa adalah dari ayat2 al-Quran…

Supplement Pilihan

Salam Jumaat.. pepagi lagi dah update blog... hehe.. sbnrnya nk coret smlm entry nih.. tapi si kec…

Terperangkap dalam Banjir

Hari ni adalah sejarah dan kenangan yg tak kan ku lupakan sepanjang aku hidup di Kota Metropolitan…

Kesan Gerhana Bulan Pada Manusia

Gerhana Bulan dijangka akan berlaku lagi, akhir tahun ni.. Terbaca satu artikel pasal kesan ge…

Jadual Gaji 2013 untuk Kakitangan Awam

Wah3.. tengok tajuk.. pasti de yang tersenyum kan... sumber yang sah ku tunggu-tunggu.. jadual gaj…

30 Perkara Yg Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan air mata,itu ber…

Cari Punca Masalah, Bukan Cari Masalah Dengan Masalah...

Mengapa hidup kita sering di landa masalah?? Masalah bukanlah sesuatu situasi yang asing bagi kita…

Oh Bisul!.. Sakit Tau...

Owh.. aduh.. sakit weyhh.. dah lama tak kena.. sekali kena menyengat sakit.. itulah bisul.. dah tu…

Asal Usul Kejadian Api Di Dunia

Jom kita kenal asal usul kejadian api.. dari mana api ni dtg, satu artikel yg ku dapat dr emai…

Kisah Pemuda & Syaitan!

Seorang lelaki muda bangun di awal pagi utk solat subuh di masjid. Dia berpakaian, berwudu’ da…

Jalan-jalan di hari sabtu...

Salam... baru dapat online malam ni setelah seharian jenjalan je.., Rasa happy sangat dapat jenja…

Kelebihan Mandi Sebelum Subuh

NI lah rahsia yang orang baru tahu, tapi aku dah tahu lama sebab mak bapa aku amalkan.. hasilnya s…

Nak Jadi tukang jahit la macam ni...

Salam Jumaat semua.. sebelum aku nak ge menggodek dapur.. saja nak meluahkan perasaan..  Te…

Petua nak dapat apa yang diidamkan

salam.. saja nak share sesuatu yg mungkin kita  boleh laku.. saya pernah pergi satu motivasi.. yg …

Perasan Tak???

Dalam aku dok belek2 mencari pemanggang ajaib.. hehe.. ni terpengaruh iklan la ni.. rasa macam sen…

Jenis-jenis Rezeki

Salam tengah hari.. daku tak memasak minggu ni.. sebabnya dalam misi 'merehatkan perut'.. …

Tahniah Dik: Kamu Tak Main Pondok-pondok

Artikel yang menarik perhatianku hari ni.. selain pasal Apek yang nak nikah tu.. (emm..dah ram…

Kesunyian Malam...

Malam yang sunyi nie tetibe rasa nak menulis blog, Tiba2 terbuka hati nak melihat pemanda…

Takwim Penting 2013: Mesti Download !!!

Salam semua.. dah penghujung 2012.. tak lama lagi 2013 akan menjelang pulak.. dah de takwim??? Jom.…

Nasib si Mata Duitan

Wahai wanita di luar sana... hati2 tgk gambar duit kat facebook tu.. mmg banyak org dok post g…

Kisah: Ustazah Doakan saya dapat 5A dalam UPSR

✿~✿ Mengalir Air Mata Membaca Kisah Anak Minta Doa Untuk Dapat 5A dalam UPSR (T_T) ✿~✿ Suatu h…

Susu Mahal vs Susu Murah

Salam petang... huh.. penat.. rehat sebentar.. penat main kejar2 dgn budak kat bawah ni... hehe...…

UPSR: Takut Tak Dapat 5A

Aku mengeluh je tgk dan baca berita ni.. Ni lah akibatnya bila terlalu mengharapkan "A&qu…

Tips untuk Anak yang Susah nak makan

Sementara nak tunggu waktu berbuka puasa, update blog jap..  Hari ni, gembira dan syukur seba…

Jatuh Cinta dengan Qasidah

Sejak dapat line TV al-Hijrah.. baru lah ku kenal apa itu qasidah.. dulu tahu nama je.. tapi tak da…

2nd Anniversary | Aku Terima Nikahnya

Alhamdulillah... hari ni 19 November 2012.. genap usia 2 tahun pernikahanku dengan lelaki pilihank…

Bila Faiqah berkata-kata

Alhamdulillah... dan setahun 2 buan usia Faiqah.. tapi sangat petah berkata2... banyak dah perkataa…

Cerekarama TV3 : Sebelum Kiamat

Baru pagi ni berkesempatan nak update pasal semalam.. huu.. ngantuk lepas layan cerekarama TV3 sema…

Bapa Sembelih Anak...

Pasti ramai yg tengok berita tv malam ni... sayu..sedih.. terkejut.. semua ada.. bapa sembelih ana…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui