GuidePedia

2
Cara Mudah Buat Pemanggang Ajaib
Cara Mudah Buat Pemanggang Ajaib

Hehe.. Rasa nak try... Bgus gak.. Blh guna semua... Kreatif dan jimaaaattt... Selamat berhujung minggu... (^_^) Sumber : FB

Baca Lagi>.

1
Orang Cipta Undang-undang Bersebab
Orang Cipta Undang-undang Bersebab

Sumber Hmm.. tak tahu nak kata apa.. nak kesian pun salah sendiri... Sebab tu dalam ujian KPP nak amik lesen, org buta wrna tak leh ami...

Baca Lagi>.

3
Apa Nak Jadi Budak Sekolah Sekarang???
Apa Nak Jadi Budak Sekolah Sekarang???

Belum reda kes Buli, timbul plak kes samseng tandas plak...  Dah berani rompak dan ancam bunuh (tikam) orang plak... ish2.. sbg ibu bp...

Baca Lagi>.

2
Bila Mood Ke laut
Bila Mood Ke laut

hari ni rasa mood nak blogging xde.. hilang ke mana ntah.. idea nk mencoret pun rasa kering, tapi tajuk banyak je nak share... hadoii..  ...

Baca Lagi>.

1
Tips Hilangkan Mengantuk
Tips Hilangkan Mengantuk

Salam Jumaat... Moga ceria2 selalu. jangan lemau ea.. hehe... Lemau, lesu, lemah letih dan akhirnya menyebabkan kita mengantuk.. AKu...

Baca Lagi>.

9
Pelik tapi benar: Fesyen Londeh
Pelik tapi benar: Fesyen Londeh

Aku terpikir2 gak... Nape la ada fesyen ni... Pelik... Lau pmpuan tu nak pakai ketat dan singkat sbb dia nk tayang body dia yg cntik tu kan ...

Baca Lagi>.

8
Bandar Kerdil Hobbiton
Bandar Kerdil Hobbiton

KEHIJAUAN dan persekitaran Hobbiton dijaga rapi bagi mengekalkan suasana perkampungan kaum kerdil Hobbit. Tengok pun dah rasa ma...

Baca Lagi>.

4
Dah Banyak Kali Dah, Tolong Lah Beringat
Dah Banyak Kali Dah, Tolong Lah Beringat

Sambil2 buat kerja, baca2 lah berita online... terbaca lagi satu kes seorang kanak-kanak dilarikan oleh penjenayah... Mungkin penjenayah tu...

Baca Lagi>.

6
Akhirnya aku terpengaruh gak
Akhirnya aku terpengaruh gak

Haha.. Akhirnya aku terpengaruh gak... Setelah sekian lama dok baca dan tgk org main... Akhirnya aku install gak candy crush saga game for ...

Baca Lagi>.

2
Nikmati Kopi DCL di petang hari
Nikmati Kopi DCL di petang hari

Berehat sebentar bersama kopi DCL... Haha.. Mcm iklan la plak... Aku bukan ajen DCL ea.. Jgn slh faham... Kebetulan ada rakan sekeja aku ju...

Baca Lagi>.

2
Makan Ikan Jantung Sihat
Makan Ikan Jantung Sihat

Makanan laut terutama ikan mempunyai banyak manfaat kepada kesihatan tubuh kerana ia kaya dengan kandungan asid lemak penting omega-3, ...

Baca Lagi>.

4
Cikgu Memang Sentiasa Online
Cikgu Memang Sentiasa Online

Ada pernah tau dulu, org pertikaikan cikgu tak buat kerja, asyik online.. FB dia selalu on aje... Blog selalu je update... haha.. prihatin ...

Baca Lagi>.

4
Persepsi ke Busy Body???
Persepsi ke Busy Body???

salam Rabu... pepagi melawat kengkawan dan membalas komen2 yg ditinggalkan... dah ramai kawan, kena jaga hati semua kawan... insha Allah......

Baca Lagi>.

9
Petua Hati Tenang
Petua Hati Tenang

Sumber Kadang-kadang hati kita mmg tak tng kan... mngkin ada la yg tak kena kita dah buat.. Jom kita amalkan amalan di atas...  R...

Baca Lagi>.

4
TIPS PENGAMBILAN MINYAK KELAPA DARA
TIPS PENGAMBILAN MINYAK KELAPA DARA

Memandangkan saya pengamal minyak kelapa dara.. Ada beberapa tip pengambilan MKD, namun jgn risau, MKD tidak memberi kesan sampingan jika a...

Baca Lagi>.

12
Peringatan mesra: Aku sebagai Blogger
Peringatan mesra: Aku sebagai Blogger

Memandangkan aku mencapai 1000 follower, maka, aku perlu buat peringatan mesra untuk diri sendiri dan juga kepada blogger lain juga mungkin...

Baca Lagi>.

8
Review Pengikut 999 dan 1000
Review Pengikut 999 dan 1000

Alhamdulillah... masuk 2 tahun lebih dah aku betul2 serius dlm dunia blogging..  Hari ni, terkejut tgk.. Follower ku mencecah angka 10...

Baca Lagi>.

7
Tips Tarik Minat Anak-anak untuk Solat: Solat Ibarat Batang Mancis
Tips Tarik Minat Anak-anak untuk Solat: Solat Ibarat Batang Mancis

Ibarat Batang Mancis Ilmu ini saya belajar semasa saya berumur 6 tahun. Ayah saya menyuruh saya solat sekiranya ingin jadi manusia. Asu...

Baca Lagi>.

2
Kecewanya Aku dengan Perempuan
Kecewanya Aku dengan Perempuan

Kecewanya aku dengan perempuan zaman sekrang... Ni situasi yg aku hadapi... Sedih dan malu sebagai perempuan, yang bertudung litup.. Tapi e...

Baca Lagi>.

6
Aku Sombong Ke???
Aku Sombong Ke???

Sumber Sama-sma kita renungkan... 

Baca Lagi>.

8
Beza dok dengan mak dan bapak...
Beza dok dengan mak dan bapak...

Aku perasan sst dgn faiqah ni.. sgt beza kalau ummi dan abi yg mengasuh.. kalau abi mengasuh bukan main baik lagi... makan je. Suap apa p...

Baca Lagi>.

8
3 Sikap Buruk Pada Suami, Baik Pada Isteri
3 Sikap Buruk Pada Suami, Baik Pada Isteri

Salam semua... Hari ni, hari lepaking sedunia.. hehe.. aku melepakkan diri di rumah bersama puteri Faiqah, yang sedang landing melayan upi...

Baca Lagi>.

6
Katak "Kaca"
Katak "Kaca"

Bogota: Kebolehan ‘katak kaca’ yang ditemui di Colombia ini membolehkan ia ‘menghilangkan diri’ dengan lebih mudah apabila keadaan me...

Baca Lagi>.

8
Permainan yang Pernah Ku Main Dulu-dulu
Permainan yang Pernah Ku Main Dulu-dulu

Selamat pagi... tertiba rasa nak menggamit memori silam la plak... sekrang ni, asal boring aku main game je smbil baring2 dgn Faiqah k...

Baca Lagi>.

6
Hari Anugerah Cemerlang Sekolah
Hari Anugerah Cemerlang Sekolah

Selamat pagi...  Alhamdulillah... semalam selesai sudah majlis wajib bagi setiap sekolah, untuk memberi penghargaan kepada guru-guru da...

Baca Lagi>.

2
Ubat Penyakit Malas
Ubat Penyakit Malas

Sumber Amalkan doa ni selalu... dalam al-mathurat pun ada... 

Baca Lagi>.
 
 
Top