April 07, 2018

Cara Topup dan Langgan Siaran Njoi

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Cara Topup dan Langgan Siaran Njoi | Pernah jadi pelanggan Astro untuk dua tahun. Tu pun rasa tak sabar nak terminate... seksa tunggu dua tahun... bukan apa... sebab semakin hari semakin naik bayaran bilnya. Dari mula melanggan hanya bayar RM40 sebulan untuk basic package. Naik hingga ke RM60 sebulan. Dah la siaran ulangan je banyak. Rasa macam membazir je melanggan. Jadi cukup dua tahun terus terminate.



Bila pindah Johor, mulanya nak pakai arial tv je.. selepas puas mencari siaran tak juga dapat. Akhirnya pasrah beli dekoder Njoi. Nak melanggan Astro memang tak lah..

Ok la beli Njoi, sekali pasang je.. tiada yuran bulanan.. cuma siarannya agak terhad... Bila anak dah besar, kadang depa boring sebab takde siaran menarik... Jadi, masa cuti sekolah baru ni, ternampak iklan kat siaran 100 Njoi.. dan terus ke Channel 200 untuk lihat cara melanggan dan topup Njoi. Mudah je..


Cara Topup dan Langgan Siaran Njoi

Minta suami belikan kad topup Njoi di 7E...  beli RM10 je.. untuk percubaan kan... Nak buat online pun boleh tapi MF tak try lagi.. guna manual je... beli kat kedai.


Cara Topup dan Langgan Siaran Njoi


Cara Topup Njoi


Pergi ke Siaran 200 nanti akan terpapar seperti bawah ni.. kena tunggu kejap sebab dia loading lama sikit kengkadang.

Guna remote, pergi ke My Account.

Cara Topup dan Langgan Siaran Njoi



Pilih Top Up via Prepaid Voucher, kemudian ikut je arahan dia iaitu:

Taip: 111 <jarak> No IC <jarak> Nombor PIN 16 Digit dan SMS ke 33310.

Cara Topup dan Langgan Siaran Njoi


Cara Topup dan Langgan Siaran Njoi

Bila dah berjaya topup akan dapat SMS baki terkini.. Dah ada kredit baru boleh langgan Njoi... 

Cara Langgan Siaran Njoi


Pergi ke Channel 200, Pilih Puechase

Kemudian, pilih la menu yang nak, sama ada nak tengok by Channels atau Package.

Cara Topup dan Langgan Siaran Njoi


Boleh tengok senarai Harga dan Package ikut Genre di

Lepas dah pilih jenis nak langgan yang mana, teruskan untuk membeli... 

Ikut je step yang terpapar kat tv tu... ada kod yang perlu di SMS untuk membeli... Biasanya lepas beli terus dapat tengok... 


Cara Topup dan Langgan Siaran Njoi

Channel yang biasa MF beli untuk anak-anak je la.. TViQ selama seminggu... tu pun bosan sebab berulang je.. nasib seminggu je langgan.

Lepas tu beli Channel Package Kartun... ada banyak la Channel... RM15 untuk 30 hari... boleh la.. anak suka layan channel Disney tu... ok la..walaupun berulang, tapi banyak pilihan...

Ok juga la pakai Njoi ni... kita langgan yang mana kita nak je.. takdelah membazir bayar bulanan tapi tak tengok kan... Ada pun dah tak tertengok juga.. layan online movie atau download movie je... sekarang ni dah naik kerja, nak tengok TV pun tak sempat... apatah nak layan drama... sadis kot... orang tengok drama best-best malam, MF dah masuk tidur...sebab tidur tu lagi nikmat sekarang ni... hehe... 

6 ulasan:

  1. Dulu terfikir nk psg astro..tp byk sgt dgr rungutan customer
    Sekarang ni psg tv biasa jer kat rmh.nsb semua basic channel dapat dan cantik.
    Bila ank2 dah bsr ni maybe boleh try njoy pulak

    BalasPadam
  2. nak masuk njoi tak tercapai lagi..sekarang ni guna siaran biasa sahaja.. itupun dah tak tutup tv selagi belum tidur..

    BalasPadam
  3. Sy nk langgan saluran lain tpi x blh lah. Sy dh pilh tpi x de utk langgan, ade pratonton shj. Mcm mn ye?

    BalasPadam
  4. selain pergi channel 200 ada cara lain lagi tak nak langgan channel tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setakat ni itu je cara yang saya tahu.. Kalau cara nak topup banyak... Tapi nak langgan tu la caranya... Ke Channel 200

      Padam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^