Tunjukkan catatan dari Disember 29, 2013

Nikmati Makanan Cina Muslim Terbaik di KL

Segmen tiada tajaan... Jalan-jalan Cari Makan versi Maria Firdz dan Keluarga... hehe Aku dan s…

Denda Datang Lambat...

Sumber: google images Dulu waktu sekolah rendah, kalau DATANG LAMBAT, kena denda kutip sampa…

Imbuhan Pengomen Tegar

Biz Card with Calender 2014 Alhamdulillah... inilah imbuhan dari beramah mesra sesama rakan blogger…

Dihantar Sihat, Dipulang Kaku Tak Bernyawa...

Sumber: Berita Harian Putrajaya: Sepasang suami isteri terkejut apabila mendapati bayi mereka berus…

Tanda Kiamat: Masa Akan Menjadi Singkat

sumber: google images Daripada Anas bin Malik r.a. berkata: Rasulullah saw. bersabda; &quo…

7 Sunnah Hebat!!!

Dalam kehidupan sehari-hari ada kala kita mungkin telah melampaui batas. Imaginasi kotor, perc…

Kesalahan Mencuci Muka!

Sumber: google images ☛   MENCUCI DALAM KEADAAN TERGESA-GESA Ya, memanglah mencuci muka ad…

Menyambut Kelahiran Bayi Menurut Islam

Menghitung hari, detik demi detik.. kurang dari 20 hari dah ni sebenarnya... mood berdebar dan ter…

Hukum Ambil Duit Suami Tanpa Kebenaran?

Sumber: google images Saya sudah mendirikan rumah tangga dengan seorang warga asing. Suami a…

Rakan Prihatin 2013

Alhamdulillah... 2013 melabuhkan tirai.. Maka aku nak umumkan rakan prihatin blog ni sepanja…

Motivasi Pagi: Segalanya Hanya DIA

Sumber: FB Alhamdulillah... masih diberi nikmat iman dan Islam di tahun baru ini...  Alh…

WW~Kasar Tapi Manja... (^.<)~

sumber:fb Sangat diakui... (^.<) Posted via Blogaway

WW ~ Jika Kau Letih ~

Sumber: google images Motivasi dan azam serta semangat tahun baru Awal-awal tahun jangan r…

Welcome 2014!!!

Sumber: google Salam semua... alahai... dah setahun tido ea... semalam tido jam 10.30 mala…

Membebel Tanda Sayang... (^.<)

sumber:google images Hari ni sepanjang hari ada keje... dari pagi ada orientasi tingkatan satu,  da…

Sandarkan Pada Nya

sumber:fb Tenangkan bila kita hanya berserah padaNya... selepas puas usaha,  kita doa... dan akhir…

Cara Elak Maksiat

sumber:fb Renung dan selamat beramal... p/s:kembali sibuk... maaf..tak sempat nk blogwlking n bls …

Hukum Simpan Gambar Binatang

Sumber: google images Saya ada terbaca mengenai Malaikat Rahmat yang tidak masuk ke dalam ruma…

6 Mitos Makanan Yang Tak Boleh Dipercayai!

Mitos atau fakta, semuanya terpulang pada anda sendiri kerana setiap kandungan yang terdapat di da…

Nak Kaya??? Amalkan INI!!!

Nak Kaya??? Amalkan INI!!! Ni antara ayat yang Allah turunkan...  kena amalkan secara i…

Bumi Terbalik 2015: Adakah Petanda Kiamat???

KEBANYAKAN media sosial dan blogger kini sibuk memperkatakan fenomena pelik yang berlaku di …

Ragam dihujung kehamilan

Rupanya,  sama juga seperti mengandungkan Faiqah dulu... aku alami alahan sikit bila masuk trimeste…

Pabila Akal dan Otak Berbicara...

Kegunaan kipas terpakai... Takde modal nak tengok wayang... camni pun ok kan... (^. Lukisan 3D ya…

Loghat sungguh la ni...

sumber:fb Sekali baca memang nak tergelak... tapi sungguh la... loghat sungguh rasanya... "…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui