Tunjukkan catatan dari Disember 22, 2013

Ranking Alexa: Popularkah Aku???

Lagi 3 hari, 2013 bakal melabuhkan tirainya... dan aku tergerak hati pula nak semak ranking alexa …

Kelebihan Memuliakan Tetamu

Alhamdulillah... lambat pula bersiaran hari ni... walaupun sabtu, tapi banyak pula agenda hari ni.…

Persediaan Tahun 2014

Get ready for 2014 Alhamdulillah...semalam selamat dah meeting untuk persediaan tahun 2014... Alha…

Bila Terjaga Di Tengah Malam

Sumber:fb Jom amalkan... Biasa jika terjaga,  jarang kita nak bangun solat malam kan... jadi k…

Padah Cuti Sekolah Lama!!!

Memang parah la... amik masa nak ubat juga ni... Haha...itulah kisah Faiqah... tadi pagi dia dah…

Kelebihan Berselawat

Sumber:fb Sayang bukan sekadar ucapan,  tapi perlu dibuktikan dengan amalan... Biar sedikit asalka…

Isu Hangat Wanita: Bersalin di Rumah!!!

Sumber: google images Sebenarnya, aku hanya memerhati dan melihat fenomena ini dah lama wuju…

Cabut Soket untuk Lebih Jimat Elektrik!!!

Sumber: fb Aku pun baru tahu.. terima kasih buat orang yang tanya kat TNB ni.. info untuk …

Pencen Memandu

Sambil-sambil memasak, sambil-sambil buat kerja sekolah, sambil-sambil layan Faiqah, sambil-sambil…

Lima Maksiat yang Disegerakan Balasannya

sumber: google images Daripada Ibnu Omar r.a. berkata: Berhadap Rasulullah saw. kepada kami …

Tak Boleh Paksa Orang Suka Kita

Sumber: google images Dalam kehidupan ada pasang surutnya... dalam berorganisasi dan bermasy…

Teknik buat "ketupat" zaman moden

Sumber:fb Renungan malam... ketupat zaman moden yang kadang2 kita tak perasan... Menceritakan hal…

Bagaimana Gaya Kita Belajar???

Sumber:fb Banyak cara dan jenis pembelajaran kita.., kita dulu pun ada gaya pembelajaran tersendir…

WW~Apa Yang Patut Dirisaukan~

Sumber: fb Renungan bersama.... Yang patut dan tak patut kita risaukan... Posted via Blogaway

Bila Dapat Pakai Kasut Ni???

Kasut 2 setengah inci sebagai hantaran 3 tahun yang lepas... Bila lah daku dapat pakai kasut ni??? …

Kotak Komen: Kembali ke Popup Window

Mungkin ada yang perasan... ada saja perubahan di blog ni..  Oh ya... semalam aku dah fikir-fiki…

Cabaran Orang Seni Berbisnes Online

Semalam aku de citer pasal hutang kan...orang bank call masa aku tengah mengantuk... hmm... aku me…

Redha Suami kepada Isteri

Sumber: FB Kata-kata ustaz ni buatkan ku menangis... Terharu dan bersyukur... Jika isteri …

Saja Nak suruh orang berhutang!!!

Tengah lalok dan mamai tengah hari tadi... akibat lewat tido malam tadi... syok punya lelap depan …

Kalau dah kreatif tu kan... (^.<)

Berapa laju boleh jalan moto ni.... Buat kari agak2 sedap tak..hehe Haishhh... rasa nk mkn pun ea j…

Tak Cukup 24 Jam Sehari

Dah pukul 10 dah... la... kejap nye... baru bangun je Subuh tadi rasanya... tup2 dah jam 10 pagi d…

Motivasi Pagi: Ikhlas Dalam Ibadat

Pada akhir zaman, umatku berpecah menjadi tiga golongan. Satu golongan menyembah Allah dengan ikhl…

Homemade Western Dinner

Takde selera nak makan nasi... Asalnya nak masak megi je... Sekali en.somi nak goreng daging burg…

Padang Besar Di Bom!!!

Huii... gerun plak dgr citer Padang Besar kena bom petang ni... 2 rakyat Malaysia cedera terkena le…

Resepi Hujung Minggu: Donut Kentang

Pepagi hari selepas siap keje2 lain... mula memikirkan resepi... Terasa nak buat donut,  tapi nak …

The Awesome Mom

Selamat berhari minggu... Tiada coretan dan bebelan panjang... cuma gambar jadi renungan... bua…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui