Disember 05, 2015

Pasal Kahwin Pun Nak Mengata!

Pasal kahwin pun nak mengata..
MF akui bab ni.. Sebab MF pun pernah kata sebab kahwin mengejut..

MF belajar jauh.. Kat Johor.. Tup-tup lepas habis konvo kahwin...
Ada orang terkejut.. Sebab majlis kenduri kahwin MF tu sekali dengan kenduri korban bapa MF buat..

Memang tak rancang pun.. Agak ad hock la... Tapi niat baik, Allah permudahkan... MF kahwin simple..  Takde tunang-tunang pun... Baju kahwin tempah jahit kat mak kawan adik MF... Tu pun dua minggu siap... Baju nikah beli baju kurung siap dah je... Suami beli sendiri.. MF beli sendiri...

Bila ad hock camtu.. Memang mulut orang mengata gak la...
MF la citer nih.. Ada khabar angin.. Ingat MF kahwin mengejut sebab perut dah ada isi.. Hahaha... MF bantai gelak la... Isi memang ada.. Isi perut la.. Kalau tak camne nak hidup...

Memang teruk la mentaliti orang kita kan...
Dah moden pun memang camni lagi fikirannya...
Mulut tu nak mengata je...
Cuba cuci hati tu sikit kan...

Hal kehidupan orang tak payah la dok kata...
Jaga kehidupan kita sudah la...
Tak payah nak prihatin tak bertempat sangat...

Kurangkan mengata tuh..
Takut apa kita kata kena balik kat kita..
Tak ke naya...
Nauzubillah..


11 ulasan:

  1. ehehe biasa ni orang dok kata =P buat tatau ja..
    kita yang kawen ehehe.. eeeh CT tak kawen lagi..

    BalasPadam
  2. sama la kita.. kawen pun takde bertunang bagai. Takde plan gedebuk gedebak.. tup tup decide nak kawen. Arwah ayah & mak pun dah happy sebab time tu nak sambut menantu pertama walau bukan anak sulong. Nikah pun jadi terawal sebab Arwah Ayah meninggal so plan jadi bertukar sebab abg sepupu yg pegang amanah nak suruh nikah dulu. Baju nikah pun beli ready made baju takde grand2 sebab baju nikah sepatutnya tu belum siap. yelah.. perancangan next month tu buat majlis sekali dengan akad nikah. memang suara sumbang tu ada.. sampai ada yg kata kawen kena tangkap basah. Apapun.. syukur sebab semua di permudahkan

    BalasPadam
  3. salam kak mf mmg orang takk berhenti mengata dah kawin dengan cara dah kawen, yang belum kawen dengan cara yang belum kawin

    BalasPadam
  4. hehe... semua tak kena.... ntah siapa la yg kena....kita pergi kenduri utk ziarah bersilaturahim bukan menambah dosa... hehe

    BalasPadam
  5. huhuhu hati busuk ceni la kak maria huhu
    qila pun ada isi perut gak ahahahah

    BalasPadam
  6. Salam singgah petang sis...lumrah dah ni sis....pasal kawin mesti orang akan mengata...semua nak sibuk tempat Diana pun macam tu ada saja yang tak kena...

    BalasPadam
  7. Rasa tak puas hati tu sentiasa ada saja..dah jadi darah daging MF..tuan punya badan je boleh kikis..ni dia parasit masyarakat..

    BalasPadam
  8. kan.. asyik nak pikir orang kata ja, sampai bila... mulut orang bukan boleh tutup pun...

    BalasPadam
  9. adoii serba serbi x kena hurmmm jgn di layan org mcm ni

    BalasPadam
  10. Buat perkara baik pun orang nak mengata.. memang teruk mentaliti mereka..

    BalasPadam
  11. Manusia kak.. biasalah.. baik dikata buruk lagilah... huhu.. lumrah..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^