عرض المشاركات من نوفمبر, 2014

JJCM: Restoran Jombali di Selayang Mall!

Sejak beranak dua... Sangat-sangat jarang makan kat luar... Sebab cabarannya extra... Perlu lebih …

Trowback: Kenangan Selepas Ambil Keputusan UPSR!

sumber: Harian Metro Alhamdulillah, UPSR dah berlalu... macam-macam cerita dan ragam dok bac…

Dia Mahu Kamu Mengerti!

Minta tapi Allah tak bagi... Mesti ada hikmah... Renungkan semula di mana silapnya... Bersungguh…

Kesan Penyakit Hati!

Renungan bersama... Berusahalah untuk bebas dari penyakit hati... Hormatilah pendapat dan pandang…

Musim Malware Menyerang!

Susah pula nak berblog dan blogwalking... memang musim malware tengah gila-gila menyerang.…

Kesan dan Pengaruh Maksiat!

Apakah yang dimaksudkan dengan maksiat??? Biasanya yang orang faham maksiat tu berkhalwat, ber…

Tanda-tanda Ikhlas!

"Apabila kita berbuat baik kepada seseorang, namun orang berkenaan tidak menghargai kebai…

PENATLAH!!!

Sumber: fb Kalau kita penat cari pahala di dunia, kita akan berehat dan senang lenang di akhirat..…

Aplikasi Shopping Baju Muslimah Murah!

Aplikasi shopping dihujung jari... Mampu keringkan poket yang ada...  Kini, dengan teknologi t…

Sayyidul Istighfar

Sayyidul istighfar...  Bacalah dan hayati maknanya sedalamnya...  Terjemahan "Y…

WW ~Mencari Nafkah!~

Sumber: fb Ada dosa kita tak terhapus dengan puasa dan solat sahaja, kerana mungkin ianya ta…

WW ~ Nama Jalan Bertukar Di WP Kuala Lumpur ~

Memang nak kena alert ni...mana-mana yang berkaitan dengan surat dan pos... Nak isi borang p…

WW ~YANG...~

...RENUNGAN BERSAMA...

Serbuk Kopi Mampu Mencantikkan Badan!

sumber: google images Sedapnya aroma kopi.. minum kopi di waktu hujan renyai, di cicah bisku…

Cara Kembalikan Fail Yang Hilang Akibat Virus Shortcut!

Semalam, dua kali kena buat recover file akibat terkena virus shortcut... Virus ni memang mudah me…

Suara Sumbang Sebagai Cabaran Kejayaan!

Biarkan suara negatif!! Anggap itu sebagai cabaran awal untuk kita memperoleh kejayaan!... …

Sabar Menjaga 'Orang Kurang Akal'

sumber: fb Suami janganlah terlalu sensitif dan jangan asyik terasa hati dengan isteri. Kada…

Berat Badan Ideal Bagi Wanita!

Berat badan satu perkara yang amat merisaukan wanita... kalau boleh setiap hari nak timbang na…

Kesan Makan Ais Krim Ketika Mengandung!

sumber: google images Suka makan ais krim??? Masa mengandung dulu suka juga makan ais krim..…

Tanda Semakin Jauh dari Allah!

Antara tanda Allah semakin jauh dan berpaling dari seseorang itu, apabila Allah sibukkan dia dengan…

Sesekali ke Pasar Malam!

Hampir setahun tak ke pasar malam... Kali terakhir ke pasar malam masa mengandungkan adik tujuh bu…

Renungan Pagi: DOA!

Jika kita dapat sesuatu.... Jangan lupa orang lain... Kerana mungkin apa yang kita miliki sekarang …

Kisah Nabi Allah Ibrahim dan Menantunya

Sumber: google images Nabi Ibrahim pergi menziarahi menantunya ketika puteranya, Nabi Ismail…

Aktiviti Hari Terakhir Persekolahan 2014

Kisah semalam...  Alhamdulillah...semalam hari akhir persekolahan... Hari yang agak kelam kelibu…

Tujuh Hari Couple!

Pesanan tok adi buat orang yang suka couple.   Cerr rasa tengok... Posted via Blogaway: Entry Aut…

Motivasi Pagi Jumaat

Bersyukur itu nikmat Sabar itu indah Moga Allah permudahkan segala urusan kita... Insha Allah... …

Pembelajaran Anak-anak Melalui Video!

Sebagai ibu bekerjaya, masa dengan anak-anak cukup terhad... walaupun cikgu, tapi masa yang ada ta…

Kepentingan Komunikasi dalam Rumahtangga!

Kisah suami curang dengan janda beranak lima yang jadi viral kat facebook sekarang ni... memang ja…

Sumber Makanan Yang Tinggi Kalsium!

sumber: google images Kebiasaan bila sebut kalsium mesti orang akan fikir susu, keju dan sum…

Google Icon: Hari Kanak-Kanak Sedunia

Google icon hari ni.. tengok pun dah tahu sebenarnya... mesti berkaitan kanak-kanak...  …

Renungan Pagi: Siapakah Kita???

Sumber: google images Siapakah orang yang sibuk?.. Orang yang sibuk adalah orang yang tidak …

WW ~ D.I.Y : Paper Gift Bag ~

DIY Paper Bag yang comel... senang betul membuatnya, hanya guna kertas berwarna A4 je pun... simpl…

Minyak Ron 97 Turun Harga RM0.20 Seliter Mulai Hari Ni!

Walaupun dua puluh sen je nilainya... Tapi besar maknanya... Syukur la sesiapa yang guna Ron 97...…

WW ~Rezeki Yang Terlambat~

"Rezeki Allah tiada lambat atau cepatnya, tetapi semuanya TEPAT dan INDAH PADA WAKTUNYA.&…

Musim Pendaftaran Tingkatan 1 2015

Minggu akhir, sibuk dengan tahun depan... Permulaannya ialah Pendaftaran Tingkatan 1 untuk t…

تحميل المزيد من المشاركات لم يتم العثور على أي نتائج