Tunjukkan catatan dari Oktober 20, 2013

Kereta Menguji Kesabaran

Memang kereta ni khas untuk orang belakang yang follow... Orang yang dapat ikut tanpa memotong ket…

Risiko Hamil Lewat Usia

Sumber: google images Pada masa kini hamil di usia lewat atau sekitar 30 tahun bukan lagi sa…

Untung ke Kerja Kerajaan???

Aku dah agak dah.. isu ni pasti timbul lepas bajet 2014... Hmmm... aku dah tengok juga respon …

Senyum Pagi: Dia yang terbaik untukku

Salam dan selamat berhujung minggu... Senyum seindah suria... Jika berduka... lihatlah suria pagi…

Kudrat Makin Terhad...

Hadoii.. sakit lenguh segala urat sendi... Otak serabut dah... Tak terkata dah... itulah... mmg …

Warna kulit VS warna pakaian

Sumber: google images Menjadi idaman semua untuk kelihatan bergaya dan tampil menawan. Tetap…

Penentuan Negara: Baget 2014

Pasti ramai yang menunggu depan tv,  bagi yang berkelapangan tak lepas kan peluang untuk tahu bajet…

Yang Dilarang itu yang Dibuat!!!

Jangan Merokok!!! Jangan buang sampah!!!! Jangan pijak rumput!!! Jangan panjat!!! Jang…

Mendidik Faiqah tanpa Gadjet

Zaman dah moden dan canggih, arus teknologi yang kian berkembang... aku juga tak ketinggalan, semu…

Bagaimana pula Ajal Menjemput Kita???

Semalam, banyak berita pasal kematian kan... Bermula dengan kes tiga orang yang terbunuh banjir lu…

Renungan Jumaat: Siapalah Kita

Salam Jumaat... Renungan bersama... Sumber: fb Published with Blogger-droid v2.0.10

Selalu Terkebelakang...

Sambil-sambil melayan citer hindustan.. dan teman en.somi siapkan cutting sticker pelanggan... aku …

Konflik Seorang Blogger

Hari ni hari sibuk sedunia ke... dari jam12 tengah hari sampai sekarang bar u dapat duduk... Konf…

Bila Hilang Malu Seorang Perempuan

Ingat tak kisah P.Ramlee, "Musang Berjanggut".. kisah tu sebagai renungan sebenarnya, pe…

Banjir di Cameron Highland: ada yang terkorban

Terkejut dengar berita banjir kat Cameron Highland... ish.. bila sbut je Cameron  Higland mest…

Renungan Pagi: Nasihatilah Daku

Nasihatilah daku... kerana aku juga insan biasa yang lemah,  lalai dan alpa... kdg kala aku beri …

Meja Berselerak Kreatif

Sukanya aku baca fakta ni.. hehe... maklumlah..cikgu kan.., tak sempat nak kemas meja... buku bert…

Brunei Laksana Hukum Hudud, Malaysia bila lagi???

Bandar Seri Begawan: Sultan Brunei semalam memperkenalkan hukuman hudud, termasuk merejam sampai ma…

Homemade Pregnant Test: Guna Clorox Aje... ^^,

Semalam, online FB.. saja menjenguk group TTC Malaysia... iaitu kumpulan untuk wanita-wanita Malay…

Renungan Pagi: Berlemah Lembut lah....

Sumber: FB Berlemah lembutlah... cuma jangan jadi lembut (bagi lelaki)... Sesungguhnya Nabi …

Isu Sensitif bagi Lelaki

GEOGRETOWN: Seorang lelaki mengamuk dan bertindak membelasah isterinya selepas diminta menyerahkan …

Cukur jambul amalan bidaah orang Melayu

AMALAN cukur jambul kebiasaannya diadakan sempena menyambut kehadiran orang baru dalam keluarga. B…

Khasiat Madu dan Gamat

Untuk mengekalkan tahap kesihatan, pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat adalah penting…

Suami, isteri jual anak demi iPhone, kasut mewah

Sumber: google images SHANGHAI, CHINA. Pasangan suami isteri dari Shanghai didakwa selepas m…

Senyuman Pagi: Kehebatan

Sumber Selamat pagi dan senyum...  Insha Allah sepanjang hari... kamu akan tersenyum... (*…

Kenapa Susahnya Nak Lelapkan Mata Ni???

Oit3... dah tido ke? Ke masih kalih kiri kanan? Jika masih susah gak tido... Meh sini aku ajar p…

Keajaiban Ilmu Hisab

KEAJAIBAN MATEMATIK (ilmu Allah) " PERTAMA : 1 x 8 + 1 = 9 12 x 8 + 2 = 98 123 x 8 …

Cabaran Memandu "Lowered Car"

Mendung kelabu berarak di sekitar Kuala Lumpur, mula risau dah hati ku ini.. satu je aku runsing b…

Blog Renovation: Dark Purple Theme

Alhamdulillah... sapa-sapa yang selalu menjengah blog ni, pasti perasankan sesuatu kan...  Ya …

Senyum Isnin: Jom Jadi Orang yang Hebat!!!

Sumber Sumber Moga Allah permudahkan segala urusan kita hari ini dan akan datang... (^_^…

Rasa Nak Cuti Hari Ni... Tapi...

Alhamdulillah... selesai sudah makan tengah hari.. masakan yang ringkas, sardin sambal, telur dada…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui