Aplikasi Untuk Mobile Blogging

Mobile blogging bukan istilah baru kan...
tambah sekarang dah banyak gadjet canggih...
Ramai blogger juga memilih untuk mobile blogging sebabnya untuk mudahkan update blog,  jimat masa,  boleh online di mana saja...

Begitu juga dengan aku... suka mobile blogging... sebabnya peruntukan satu hari dalam jam je boleh dan sempat buka laptop... hari minggu langsung tak buka laptop... jadi mobile blogging adalah cara untuk pastikan blog sentiasa update dan boleh blogwalking dengan mudah...di mana saja...

Antara aplikasi yang aku guna untuk mobile blogging:

1. Clean Master
aplikasi ni untuk memudahkan kita clean cache... jika selalu online memang kena clean cache dan history browser supaya mobile tak berat...

2. Battery Doctor
aplikasi ni untuk jimatkan penggunaan battery... tapi aku tetap standby power bank sebab jika online je,  dalam jangka masa lama cepat juga habis.. tapi sekurang2 dgn battery doctor ni banyak membantu untuk jimatkan battery...

3. Blogger-roid
aplikasi untuk update blog dengan cepat.., contoh nak share gambar dengan entry ringkas... kelebihannya.. dia autosave juga dalam history jika kita tertutup phone dengan tetiba... cuma tak boleh paste mana2 entry atau artikel dalam ni...

4. Blogger
aplikasi kedua yg biasa ku gunakan... biasa kalau nak copy paste artikel dari mana2..walaupun copy,  wajib sertakan sumber asal ea...

itulah antara aplikasi yg biasa ku gunakan... tapi untuk protection,  pastikan mobile anda ada antivirus dan sentiasa update... untuk keselamatan phone anda...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Catat Ulasan

3 Ulasan

  1. clean master aku dah pakai App tu menyebabkan phone aku bertambah hang terus aku tak pakai.. hehe

    BalasPadam
  2. saya guna juga yang Blogger tu. tapi sekarang ni selalu hang

    BalasPadam
  3. Sy guna yg blogger tu, tp photo cuma boleh kt bawah sekali je lah.. lepas photo tak boleh tulis lagi... mmg mcm tu ye..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^