Alasan-alasan Untuk Clash Cara Student Universiti

Alasan-alasan yang dicipta oleh pelajar-pelajar universiti dan kolej:
Sumber: google images

Student Kimia : Saya banyak terdedah dgn bahan kimia, saya takut tak dpt beri zuriat. Kita berpisah eh? "

Student Fizik : "Saya belajar pasal fizik kuantum yg tak nampak, jadi saya tak nampak awak dlm diri saya. Kita clash"

Student Matematik : "Saya dah buat kira-kira guna limit function, mmg sampai sini saja limit perhubungan kita"

Student Biologi : Maaf, saya dah jatuh cinta dengan serangga dan tumbuh-tumbuhan. Bukan dgn awak lagi"

Student Pergigian : "Saya tahu yg cinta awak palsu sepalsu gigi palsu! Nyenyenye."

Student Perundangan : "Talk to the hand, see you in court!"

Student Sains Politik : "Awak dah tahu saya ni Pro-M, yang awak undi Pro-Aspirasi pasal apa? Kita break!!" LOL

Student Seni : "Gaya awak tak cukup abstrak untuk menambat hati saya. Maaf"

Student Pengajian Islam : "saya solat istikharah malam tadi dan sorry, awak tak ada dalam petunjuk masa depan saya".

Student Culinary pulak : '' Saya tengok awak tak cukup lagi skill memasak ni. Awak kena habiskan kelas memasak dulu okeyy ''

Student Electric: distribution board(DB) asyik trip je.test continity msti ade yg short..kite clash,sy nk tukar wiring lain

Student landskap: setelah dipilih pokok yg cantik...dibajak dn dibaja...hadirnya org ke3 memotong akar perhubungn nie...akhirnya perhubungn nie layu dn mati..kita clash awk dh jadi bunga tahi ayam pd saya..

Student seni bina: telh direka cntik..tpi syg dlm pembinaan keretakkn mula nmpk...bancuhn simen xckp kuat bgi perhubungn ini..so kita clash...aku dh ckp guna konkrit mixed ko xnk...

Student art : sy mix all color utk jadikan khidupan cinta kita menarik..tapi tiap kali sy tertidur atas drawing sya...sya xpnah dpt ilham utk menjadikan work sy gojes...rasanya awak xmembntu la dlm hati sya.

Student civil engineering : sy rasa structure dalam hati sy ni x cukup kuat utk support loading awk so kita break je la...lagipun kesibukan sy x bole mengatasi segalanya

Student sains admin - setelah melakukan swot analisis, saya dapati terdapat kelemahan dalam pentadbiran dan polisi hubungan antara awak dan saya. cost benefit analisis juga mendapati, direct dan indirect kos untuk meneruskan hubungan ni lebih tinggi dari direct dan indirect benefit yang diperolehi oleh awak dan saya. oleh itu, hubungan ni tak patut di teruskan.

Student engineering : saya cuba memperbaiki dan mencari jalan,maaf jalan kita terus kedepan tak nampak dengan awak,kita stop..

Student account : awak saya dah cuba perbaiki kesalahan namun cinta kita masih ta imbang . Saya risau mungkin ada kesalahan yang ta dpt dikesan oleh imbangan duga menyebabkan cinta kita senget sebelah . Dan awak jugak banyak debitkan duit saya dari kredit .

Student bahasa: Gaya bahasa awak tidak memenuhi fonologi, morfologi, sintaksis dan semantik cinta saya. Nampak gayanya, neurolinguistik dan petalogi kita tidak lagi sinonim.

Student nursing: sy sdh ubat hati sy dgn mcm2 ubat tp awak slalu sakitkan hati sy.sy xtahan prgai awk so,kita clash

Student HR (Human Resource): kalo awk xpndai mgurus manusia mcmne awknk kwin dgn sy....awk kene pndai mgurus dri awk dlu....

Student Sejarah : saya baru membuat kajian arkelogi dan mendapati bahawa awak berasal dari zaman neolitik berbeza dengan saya dari zaman Paleolitik, maka kita tidak serupa.. Bye..

Student Fhotografi : saya dah puas menCri photo awk dhati saya tapi saya cnfuse smpy ke saAt ini sy x jumpa 2 gmbr awk..Kta clash ok..

Student comm engi : sy calibrate signal ant kte tp byk noise dr awk la..so sy dcide tukar komponen laen la..hehe

Pelajar medic: maaf,sy dah dissect heart sy. Yang sy jumpa cuma 4 chambers and blood.Takde pun nama awak dekat situ.maaf.kbye.

student account : B4 kawen sy da buat satu balance sheet expenses ngan awak ..tp asik x balance jer...kuar ngan awak bnyk loss dri untung..so sy decide kite putus...supeye balance sheet sya balance die same.

Student IT : Saya dah looping coding antara kita, awak asyik lakukan error yang sama. Saya takdapat rasa kita akan compile sampai bila-2. Jadi, shutdown all memory kita adalah jalan terbaik untuk kita. *LogOff 

Sumber asal: Pakar Diari Hati, diedit oleh penulis blog ini berdasarkan komen-komen dari post PDH... Just for FUN... tiada kena mengena antara yang hidup atau yang mati... hehe... 

Catat Ulasan

6 Ulasan

  1. heheheheh... mmg bt gelak time petang2 nih... biasalah kan kalu hati dh tak suke mmg mcm2 alasan

    BalasPadam
    Balasan
    1. santai diptg hari kak.. relax otak lpas sharian kje...

      Padam
  2. hahaha....kalau inilah jawapannya...:)
    baik buat puisi je..

    BalasPadam
  3. hahahahahah :) acik student masscom macam mane pula ?? hehe

    BalasPadam
  4. hahaa.. kelakar pulak student seni tu.. kreatif hahaa :D

    BalasPadam
  5. hehehehe...best2..:) pndai student account tu bg alasan..abish sume die kire...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^