Silence is Better

Diam itu lebih baik dari berkata-kata...
Kadang-kadang rasa serik nak kongsi ilmu dan pandangan sebab banyak kali dah aku share ilmu dan pandangan orang salah erti kan....

Jadi sekarang... apa2 ilmu aku dapat atau ada aku hanya akan share di blog ni sahaja... dan linknya sekali je naik di FB,  dan lain2 aku akan share di komuniti google plus.,,

Aku serik dah nak share kat facebook... sebab macam2 org salah tafsirkan... semua org nak rasa dia saja yang betul.. padahal aku hanya kongsi ilmu yg aku dapat dan ada... untuk kefahaman dan manfaat bersama...

Itulah sebabnya kenapa aku lebih suka mencoret ilmu2 dan info di blog.., sebab rakan2 blogger ni lebih open minded,  dan boleh terima pendapat orang lain dengan terbuka...berbanding di facebook dan twitter...

Aku akan jadi silent reader je lah di mana2 group... sebab aku tak suka nak berbalah dengan org lain... bior lah... sebab kebanyakan spesis manusia di facebook tu nak tunjuk pandai... padahal tahu klik share,  copy npaste tanpa rujuk mana2 sumber yg sahih pun...

So,  silent is better...

p/s: alhamdulillah,  mujur ada blog medan untuk aku berkongsi ilmu dan pengalaman yg tiada siapa yg menghalang...

sumber pic:google images

Published with Blogger-droid v2.0.10

Catat Ulasan

8 Ulasan

  1. Selalu macam tulah org salah erti niat kita lepas tu bila komen macam kita buat salah besar sangat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahu xpe... kita bkn pksa pun org trima pndpt kita tu kn.. skdr berkgsi je.. huhu

      Padam
  2. Salam kak....betul tu....sue pown x share kat fb.....kat fan page je...kat personal fb share sebab....nnnti mcm2 kna kritik

    BalasPadam
  3. mmg betul tu.. blog lebih baik.. lebih berhemah cara penyampaian & penerimaannya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg blogger ni medan terbaik utk berdkwah saya rasa berbnding fb tu..

      Padam
  4. manusia ni macam-macamkan Maria..Ada yang merasakan mereka lenih baik dari yang lain-lain. tu yang susah...tapi jangan stresskan diri k..kat Blog ni lebih tenang..

    BalasPadam
  5. manusia memang tak pernah puas maria dan suka jer cari kelemahan orang lain...dan terlalu mudah untuk menyalahertikan maksud yang cuba seseorang sampaikan... hurmm... biarlah mereka, janji niat kita ikhlas dan jujurkan...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^