Tunjukkan catatan dari Oktober, 2012

Cara Kekalkan Kasih Suami

Hakikatnya, tugas isteri zaman moden bukanlah mudah kerana kebanyakan mereka bekerja. Di samping t…

Aku Hanyalah Seorang Hamba

"Kalau ada pakaian yang koyak, Rasulullah menampalnya sendiri tanpa perlu menyuruh isterinya.…

Amalan Isteri Digantung Jika Mencela Suami

"KAK Yati, bukannya tak nak pakai tudung lagi, teringin juga nak bertudung, tapi suami ta…

Petua Harian dahulu kala

Orang dulu2 mmg kaya dgn petua.. ada yg masuk dek akal, ada yang tak da kena mengena.. tapi ni aku…

Hadiah untuk pencinta keju...

Aku, suami dan Faiqah.. mmang pencinta setia keju.. mmg minat utk makan dan mesti de stock dalam p…

Pengalaman Pertama MC

Petang ni baru sempat nak ngadap netbook comei ku ni... Asyik busy je memanjang... sejak minggu le…

Jadilah pengguna facebook yang bijak...

Berehat sebentar bersama blogger... Hehhe... Penat otak n tangan tanda k3rtas soklan... So..aku nk…

Beza Facebook Lelaki dan Perempuan

Sebelum g kerja.. jalan2 blog dulu lah.. dah lama nak taip entry ni... beza facebook lelaki dan pe…

20 FAKTOR SI DIA BOLEH DIPERCAYAI

Mempercayai seseorang bukanlah mudah sebenarnya. Jika baru mengenalinya tentu perasaan sangsi akan…

Sahabat senang hati...

Sifat ku suka berkawan dan bershabat... Sebelum khwin dulu aku ramai kawan.. Tak kira lelaki dan pe…

Soalan² sengal yang kadang² buat orang bengang

1) BILA ORANG NAMPAK KAU BARING TUTUP MATA ; S : Kau tidur ke? J : Tak lah , aku tengah training …

..:: ANTARA 9 MIMPI NABI MUHAMMAD SAW ::..

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:  "Sesungguhnya ak…

Selesai sudah amanah yang diberikan

Alhamdulillah.. tugas setengah hari je hari ni... Selesai sudah peperiksaan PMR...  10-Q pak c…

Pesanan Lelaki 40-an kepada para isteri.

Ku teringat satu pesanan dari seorg kawan sekerja yg berusia lebih 40-an... Sudah pasti lelaki ini …

Autoshow Sri Gombak

Dah lama tak dating2 dengan en.suami... petang tadi berkesempatan dating dengannya.. Alhamdulillah…

Sedikit tips untuk Blogger Baru

Hari ni banyak kali gak aku berjalan-jalan ke blog2 dan lihat blog2 org.. kebanyakkan blogger2 b…

..:: 40 KESILAPAN IBU BAPA ::..

Jom ibu-ibu dan bapa2.. kita tgk check list kat bawah.. jika ada.. mari sama2 kita betulkan... Pe…

Tujuan Kita Berpakaian...

Bila tgk fesyen2 skrg.. Aku tertnya2 knapa ea org pkai mcm tu?.. Sebab apa kita berpakaian?.. Seba…

Berakhir sudah kehidupan Pak Tam

Tadi telefon mak kat kampung.. dah lama tak sembang kan... lama gak bersembang... dalam dok semban…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui