Ticker

6/recent/ticker-posts

Beza Facebook Lelaki dan Perempuan

Sebelum g kerja.. jalan2 blog dulu lah.. dah lama nak taip entry ni... beza facebook lelaki dan perempuan... 

Aku buat comparison ni.. lepas tengok akaun facebook aku dan suamiku la.. beza sangat2.. apa yang bezanya??? 

Ni bezanya:
  • Jika sebelum kahwin/mula2 kahwin, ramai kengkawan lelaki dlm Fb ku dan kengkawan pompuan dlm Fb suamiku..
  • Group yang suamiku join, group kelab kereta je...tak pun jual spare part kete atau aksesori kereta.., manakala group yang aku join plak.. pasal anak, pasal pompuan, pasal susu ibu (skrg dh tak join), pasal perkembangan anak, group sembang2 pasal wanita... bezakan.. 
  • Lau page yang suami like plak, kisah pasal ustaz, tazkirah, part2 kereta, pasal kereta dan kereta, kalau aku plak, pasal shopping, tudung, baju, kasut dan banyak pasal shopping online (wlaupun tak beli online pun)
  • Gambar dalam facebook suamiku, sudah pasti pasal kereta.. aku??? dulu banyak gambar Faiqah je, skarang dh kurang, banyak tazkirah je.
  • Wall facebook suamiku, buka je, gambr kereta penuh kat wall dia, facebook suamiku, sudah pastilah, pasal tazkirah, pasal produk nak kurus, produk nak cantik, produk nak sihat dan macam produk lagi (tu pun setangahnya aku dh hide kan)... 
hehe.. bezakan.. tu lah beza facebook suamiku dan aku.. macam mana aku tahu, sebab kami berdua online dalam satu pc yg sama... so.. mmg la blh tgk kn.. suami ku on kat mozilla, aku on guna google chroome... so.. dua2 online serentak... hihi..

p/s: ada yang setuju ke dgn statement kat atas tu??? hihi

Catat Komen

1 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^