Tunjukkan catatan dari Februari, 2014

How to Get Up Early???

Sumber: fb Esok hari minggu kan... Pasti ada yang terbangun lewat... So, malam ni pratikkan tips-…

Saya Nak Bagi Nombor Telefon Ni!!

Sumber: Fb Salin ea... Tampal kat dinding... Sematkan kat dalam hati... Dan Jom Dating Setiap Ha…

Friday Checklist

Semak... Posted via Blogaway

101 Fakta Tubuh Badan Manusia

Tubuh manusia diciptakan Tuhan dengan segala kesempurnaan dan fungsinya. Setiap tubuh manusia…

Hukum Suara Wanita dalam Islam

Zaman sekarang, ramai wanita melibatkan diri dalam hiburan dan juga lapangan kerjaya yang meli…

Petua Mencegah Bayi Kembong dan Selesema

Mencegah lebih baik dari mengubati... Ramai yang cari penawar bagi bayi yang kembung... Tapi sejauh…

Jangan Berhenti Belajar!

Jangan berhenti untuk terus belajar... Belajarlah selagi bernafas di muka bumi.. Belajarlah... T…

WW~Tanggungjawab Suami Isteri~

Sumber:fb Jika dibilang sama banyak aje tanggungjawabnya... Tapi apa yg penting kerjasama... Perka…

WW~Aku Memang Lemah~

Sumber: fb Aku memang insan yang lemah... Hanya Allah tempat ku mohon kekuatan... Hanya dengan zi…

Tolonglah Umpat Saya Banyak-banyak!!!

Sumber:fb Rasa marah bila dimarah, ok.. Kita tukar... Ucapkan terima kasih bila kita diumpat... Kit…

Kebaikan Membotakkan Rambut Bayi

Sumber: google images "SUDAH buat majlis bercukur rambut ke belum?" Lontaran pertanyaan i…

Ingatlah!!!

Sumber: fb Apa yang kita ada bukan milik kita, tetapi segalanya adalah anugerah dan Rahmat dari All…

Makanan Sihat untuk Si Jantung Hati...

Penyakit yang digelarkan sebagai penyakit nombor satu dunia, penyakit jantung merupakan antara …

Mulut Ibu Ini Lah!

Siapa jadi ibu pasti dia ada sifat ni... Jika dulu wanita itu seorang pendiam, tapi selepas jadi i…

Khasiat Si Merah Jingga

Sumber:google images Bila disebut tentang tomato, pastinya yang tergambar di fikiran anda ada…

Wanita Yang Dijanjikan Syurga

Captured: Buku Wanita Dambaan Syurga Jauh lagilah kita nak hadapi syurga tu... Cuma kita boleh jug…

Facebook tidak boleh diakses selama 3 hari!!!

Sumber:fb Take alert... Facebook akan ditutup selama 3 hari!!! Bersedia ok!!! :-P Posted via Bl…

Dosa Disebalik Kamera!!!

Tertarik aku satu gambar yang menceritakan tentang dosa seorang jurugambar. Tak pernah pula jumpa …

Wanita itu Aurat dan Modal Fitnah!

Penulisan ini sekadar berkongsi pandangan. Melalui pemerhatian dan pengalaman serta pembacaan di d…

Solat Menghormati Waktu???

Soalan Boleh ustaz huraikan apa yang dimaksudkan dengan solat menghormati waktu. Bila solat…

Perniagaan Yang Sentiasa Menguntungkan

Zaman sekarang, orang berlumba-lumba cari duit, maklumlah kos hidup makin tinggi.. Nilai duit dah …

Doa Pagi Jumaat

Sumber:fb Salam Jumaat, Jom amalkan doa ni... Banyakkan doa, selawat dan istighfar di hari Jumaat…

Doa Ibu Bapa untuk Anak

Sumber:fb Baca ketika tidurkan anak... Jom amalkan secara istiqamah... Insha Allah, amalan yang b…

Gaya Tidur Bayi

Pada keseluruhannya, bayi akan lebih tidur pada waktu siang dan malam hari, dia hanya akan terj…

Scan, Save, Copy 'n' Paste

Sumber:fb Realitinya itulah anak-anak zaman sekarang. Apa yang mereka lihat, otak mereka akan merak…

Pembakaran Kalori Suri Rumah

Sumber:fb Huii... Boleh kurus ni... Tapi dengan syarat tak tambah kalori lain selepas bakar kaloril…

Petua-petua Untuk Bayi

Pelbagai petua melayu lama yang menggunakan bahan-bahan semulajadi dan tumbuhan sekitar... Memang …

Doa Dalam Sujud Terakhir

Sumber:fb Setiap kali solat, dan di dalam sujud kita berdoa... Lamakan sikit sujud terakhir kita un…

WW~Lelaki Curang IQ Rendah~

Sumber:fb Opssss... Bukan saya kata.. Kajian ni yang kata... Camne pula kalau perempuan curang??? …

Doa dan Cara Penyembuh Rabun Mata

Sumber:fb

Hukum AsingkanTempat Tidur Anak dalam Islam

Pabila anak dewasa, mula ada ibu bapa yang dilema tentang hal mengasingkan tempat tidur anak darip…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui