Tunjukkan catatan dari Disember 21, 2014

10 Langkah Bijak untuk Jimatkan Minyak

1. Periksa tekanan tayar Periksa tekanan tayar regular.. buat jadual ke, atau seminggu sekali…

Penyelesaian Kepada Anak yang Suka Conteng Dinding!

Letih dan berbuih dah mulut bebel dan nasihat kakak, janganlah conteng dinding... sekejap je dia f…

Jangan Tunggu 9 Perkara!

Jangan menunggu bahagia baru tersenyum, tapi tersenyumlah, maka kamu akan bahagia. Jangan…

Peluang!

Jangan sia-sia kan peluang yang ada.. Berubahlah jika datang sekali peluang... Kerana kita tak tah…

Rahsia Solat Sunat Subuh!

Diriwayatkan oleh Imam Muslim dengan sanadnya daripada Saiyidah Aishah r.a., isteri Rasulullah…

BANJIR 2014: DOA UNTUK MEREKA

Bismillahirrahmanirrahim, Selawat dan salam ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW, kelua…

Hati-hati! Mata-mata Liar Sedang Mengintai Anak Gadis Kita!

Lelaki-lelaki jahat yang mengintai anak gadis kita: sumber;google images Beberapa hari lep…

Banjir di Kelantan: Hospital Terputus Bekalan Eletrik, Nyawa Pesakit Dalam Bahaya!!!

Kisah menyayat hati, luahan seorang doktor dari Hospital Kuala Krai, Kelantan: Seorang pakar b…

Ujian!

Kenapa kita diuji?? Ini jawapannya: Dan ini pula janji Allah: Jadi bersyukur lah j…

Perkara yang Dilupai Setelah Sah Bergelar Suami Isteri!

Masa muda asyik bercinta.... Bercinta dan akhirnya hingga ke jinjang pelamin.. sanak saudara, raka…

Pantun Tudung dan Aurat

Koleksi pantun tentang aurat dan tudung.. Realiti di zaman ini...  Renungkan...  Minum…

Kenali Punca Kenapa Berat Badan Tidak Mahu Turun Walaupun Amalkan Diet!

sumber: google images Bagi yang jenis berat badan mudah naik, memang amalkan diet... Tapi le…

Tabung Bencana Banjir 2014: Hulurkan Tangan Ringankan Beban

Runtun hati dengar berita-berita banjir yang sering diupdate oleh rakan-rakan dan juga dari pihak …

WW ~Homemade Rojak Buah!~

Kudapan di petang hari... Jadilah...  Buat mengunyah sambil... Santai-santai petang ni... Posted…

WW ~ Cara Hentikan Iklan Melalui SMS ~

Ada iklan mengarut yang kengkadang kita pernah dapat kan.. cuba la kaedah ni ya...  Memang m…

WW ~Jangan Klik!~

Jangan klik... Delete je terus kalau dapat SMS pelik-pelik dan tak berkaitan...  Baha…

WW ~ Panduan Komunikasi Ketika Banjir ~

Gunakan teknologi dengan berhemah ketika banjir...  dah tahu la kenapa celcom bermasala…

Banjir: Pray for Pantai Timur~

Mari sama-sama kita doakan buat mereka yang menerima musibah banjir besar di pantai timur... Musib…

WW ~Jangan Menghukum!~

Kita tak layak untuk menghukum seseorang... Orang yang mungkin sekarang dia jahil, mana ta…

Mini Giveaway by Hanis Masturina

klik banner untuk join! Tarikh akhir: 30 Disember 2014 Nota: Sesi support segm…

Homemade Shawl Butterfly

Alhamdulilllah... tercapai juga salah satu misi projek cuti sekolah yang memang MF dah lama nak bu…

Pengalaman Daftar Domain di NetKL dan Setup Domain Blog!

Alhamdulillah... impian nak menggunakan nama sendiri dalam berblog tercapai... Kenapa MF nak a…

Burger Bakar Ninety Nine (99) Yang Terlajak Kenyang!

Asal petang mula nak jenjalan.. eh.. tak sesaja keluar.. ada projek mega semalam... selepas realis…

Himpunan Doa-doa Nabi dalam al-Quran

sumber: google images Kumpulan do'a-do'a nabi kita di dalam al-qur'an. * آدم…

6 Barang Hotel yang Boleh Di Ambil Percuma!

sumber: google images Pasti ramai yang pernah pergi hotel dan tidur kat hotel kan... Sama ad…

7 Cara Gembirakan Hati Isteri

Jika anda mahu buatkan isteri anda tersenyum gembira, anda boleh ikut tip – tip yang saya sedi…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui