بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Membeli belah satu terapi stress dalam kalangan wanita.. itu fakta ya para suami dan lelaki sekalian.. tolong faham.. hehe.. aceh..aceh.. mukaddimah dah buh pasal fakta... itu saja je.. ilmu bela diri namanya... 

ok..dah jangan nak melalut.. 
MF pun wanita jadi, tak terkecuali terlibat dalam terapi stress ni.. dan terapi selalu MF buat ialah shopping online... shopping online ketagih tau... sekali dah buat.. nak je beli lagi...hanya iman dan poket je boleh kawal nafsu shopping ni... di samping...memikirkan keperluan melebihi kehendak... kalau tak memang kerringgg.. hehe...MF mula shopping online tu lepas tukar kad ATM MF, renew kad je.. yang lama BCB kepada CIMB... jadi daftar la buat CIMBCLICKS sekali... mula situ lah MF mula reti shopping online dan segala pembayaran bil pun online je.. 

Tu dia.. panjang intoduction... 
Jadi, baru-baru ni.. kat facebook tu memang sentiasa la berlegar-legar iklan.. baju bayan yang penuh sale.. dan akhirnya MF tertarik dengan sale yang dibuat oleh Pearl Harbour
Sekali tengok.. memang sale... harga baju bajan beratus ringgit jadi puluhan rnggit je.. Yang puluhan ringgit jadi belasan ringgit... Apa lagi.. MF grab tiga helai baju sahang (loghat ganu) buat pakai kat rumah je... 

pearlharbour

Blouse bunga pink tu RM9.00
Cinderella Lycra Skirt warna hitam: RM16.00
Dress hitam: RM10

Total sekali shipping pos laju.. (boleh pilih kalau nak suruh GDex hantar) RM44... 

Sale kan... jimat minyak kereta sungguh shopping camni.. tak sampai RM50.. kat kedai belum tentu ada.. kalau baju blouse tu longgar boleh la pakai jenjalan... tapi sebab free saiz, melekat sikit kat badan, jadi kita bergaya je kat rumah.. dok rumah wajib cecantik untuk suami kan... 

Tapi berbaloi la.. shopping kat situ pun murah-murah... dress lawa-lawa... memang cuci mata je.. ikut nafsu habis digrabnya... hehe...

Ingat nak shopping lagi.. hehe.. tunggu je la.. tapi susah nak cari baju lelaki jual online..kecuali kat Zalora. Tapi Zalora macm dah mahal je sekarang.....tu la kot ada web yang boleh shopping online baju lelaki ok gak kan... nak cari untuk suami juga... tapi baju anak-anak MF suka beli direct je kat kedai.. online macam mahal je.. lagipun takut salah saiz je.. 

Jika berminat nak cuci mata.. boleh la tengok-tengok kat sini:
http://www.pearlharbour.com.my/

Servisnya pun cepat...memang puas hati...

6 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Saya masih guna BCB lg...blom tukar CIMB...sayang pulak rasa nak tukar...tapi dah register CIMBClicks...bole gitu?..hihi

    BalasPadam
  2. Thanks for sharing..nak usha-usha gak lah mana tau Ada yg berkenan..heheh

    BalasPadam
  3. wah skirt tu murah tu... haih. haih. Wardah pun gila shopping gak. hoho

    BalasPadam
  4. Dok rumah tak yah keluar pun kita boleh shopping hujung tahun macam shopping kat mall..kan??heheh...satgi saya pi jenguk ,..nak beli baju jugak ni..:)

    BalasPadam
  5. ingat pergi pearl habour betul . huhuu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama