GuidePedia

7
Renungan Sebelum Tidur: Nasihat Kubur...
Renungan Sebelum Tidur: Nasihat Kubur...

Nasihat Kubur: Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yang gelap, maka terangilah aku dgn TAHAJUD. Aku adalah tempat yang pali...

Baca Lagi>.

6
Terasa Meriahnya Raya!
Terasa Meriahnya Raya!

Tengah merebus daging untuk dimasak rendang... Alhamdulillah... Dapat juga merasai bahang raya... Walaupun berada diperantauan... Tahun ni...

Baca Lagi>.

7
Mood Bercuti!!!
Mood Bercuti!!!

Mood bercuti mengatasi mood berblog... Mungkin kah blog juga bakal raya.. Tu pasal juga lambat bersiaran hari... Buat persiapan serba sed...

Baca Lagi>.

5
Waktu Doa Makbul: Setahun Sekali!
Waktu Doa Makbul: Setahun Sekali!

Antara waktu doa paling dimakbulkan ialah ketika waktu para haji berwukuf di Arafah... Kita juga patut ambil peluang ini... Setahun sekali....

Baca Lagi>.

10
Ranking Alexa Terkini: 3 Oktober 2014!
Ranking Alexa Terkini: 3 Oktober 2014!

Lama tak  up entry pasal ranking alexa ni...  Hari ni macam hilang mood nak up entry... idea tak datang-datang... jadi, sesaja la semak r...

Baca Lagi>.

6
Hukum Akikah
Hukum Akikah

Maksud Akikah Menyembelih binatang ternakan ( al-An’am ) yang dilakukan ketika mencukur rambut bayi yang baru lahir sebagai tanda kes...

Baca Lagi>.

8
Nuffnang: CPUV Sunsilk dan Proton
Nuffnang: CPUV Sunsilk dan Proton

Alhamdulillah... rezeki di awal Oktober... Dua CPUV melekat di awal bulan...  Alhamdulillah.. Pertama CPUV dari Sunsilk... te...

Baca Lagi>.

9
Siapa Lagi Hebat???
Siapa Lagi Hebat???

Jadilah seperti resam padi "Makin berisi makin tunduk, bukan ikut resam lalang, tiada isi makin lama makin tinggi" Tida...

Baca Lagi>.

14
Tutup Pandangan Anak dari Alam Ghaib
Tutup Pandangan Anak dari Alam Ghaib

Boleh juga siapa yang nak amalkan cara ini... Paling mudah ingat ayat kursi walau ke mana kita pergi...  Hari sabtu lepas, ada sekola...

Baca Lagi>.

13
ATM Digodam: Salah guna akal!
ATM Digodam: Salah guna akal!

Sekarang ni, rasa tak selamat dah simpan duit kat dalam bank... simpan kat bank pun boleh hilang juga la ni... ramai yang risau duit hilang...

Baca Lagi>.

9
Maaf Ye ASTRO!!!
Maaf Ye ASTRO!!!

Sumber: google images Elok sampai je kat sekolah.. Dapat call dari no company... Terus angkat, berangan kot la panggilan dari mana-mana kan...

Baca Lagi>.

11
Harga Minyak yang Baru
Harga Minyak yang Baru

Semalam kepenatan betul setelah hadapi jem dua hari berturut-turut.. maklumlah lama tak hadap jem teruk... sampai rumah dah hampir habis ma...

Baca Lagi>.

13
Tangan Yang Diatas Lebih Baik Dari Tangan Dibawah
Tangan Yang Diatas Lebih Baik Dari Tangan Dibawah

Daripadanya (Abu Hurairah RA) daripada Nabi SAW sabdanya,   “Tangan yang di atas (memberi) itu adalah lebih baik daripada tangan yang di...

Baca Lagi>.

10
WW ~Hantu Merasuk!~
WW ~Hantu Merasuk!~

Opss...hehe... Fikir-fikirkanlah apa yang tersurat dan tersirat disebalik kata-kata UAI tu ea... 

Baca Lagi>.

5
WW~Bekal Perjalanan Pulang~
WW~Bekal Perjalanan Pulang~

Bekalan makanan...standby dalam kereta untuk si kakak... Cara untuk bagi anak diam ketika memandu... Dapat pandu dengan tenang, tanpa anak...

Baca Lagi>.

11
WW ~Berkongsi~
WW ~Berkongsi~

Dapat dari whatsapp suami..  Renungan untuk wanita terutama isteri diluar sana... Siapa boleh jawab persoalan dari seorang lelaki...

Baca Lagi>.

11
WW ~Lupa Nak Cantik~
WW ~Lupa Nak Cantik~

Sepatutnya biarlah seimbang... Cantik depan Allah yang patut diutamakan... Harap... kita bukan seperti dalam gambar ni...  Renu...

Baca Lagi>.

15
Rakan Setia Julai hingga September 2014!
Rakan Setia Julai hingga September 2014!

Akhirnya dapat juga aku keluarkan senarai rakan blogger penyeri blog ini yang sentiasa memberi sokongan... Tahniah kepada semua yang te...

Baca Lagi>.

10
WW ~CPUV Sime Darby~
WW ~CPUV Sime Darby~

CPUV diakhir bulan September Terima kasih Nuffnang Terima kasih rakan blogger

Baca Lagi>.

14
WW ~Jangan Pandang Sebelah Mata~
WW ~Jangan Pandang Sebelah Mata~

Jangan perkecilkan atau pandang rendah sesiapa. Walaupun pendiam atau jarang bersuara tidak bererti tiada ilmu di dada. Dan bila ba...

Baca Lagi>.

13
Senarai Peserta Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
Senarai Peserta Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love

Alhamdulillah... selesai sudah Segmen ringkas selama 6 hari penganjuran... Bertujuan mencari geng bloglist penyeri sidebar untuk bulan ...

Baca Lagi>.

51



Cara Copy Paste Coding Entry
Kredit to: Mialiana.com

  1. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  2. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  3. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  4. Tarikh Penyertaan : 25 September 2014 hingga 30 September 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 
Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love

Sticky Post Assalamualaikum dan salam sejahtera Segmen Pencarian Bloglist mengikut bulan, pertama kali diadakan untuk mencari senarai ...

Baca Lagi>.

7
MyCyberSale: Tawaran Diskaun Sehingga 90%
MyCyberSale: Tawaran Diskaun Sehingga 90%

Semalam dapat SMS dari celcom pasal MyCyberSale... Mula aku tak kisah.. Tapi selepas terperasan ada satu butik online buat tawaran dan j...

Baca Lagi>.

10
Beza Anak Lelaki dan Anak Perempuan
Beza Anak Lelaki dan Anak Perempuan

Biasakan bila kita umpa kengkawan atau saudara mara yang ada anak sebaya anak kita, pasti akan dibandingkan juga secara tak langsung. T...

Baca Lagi>.

48
Pati Ikan Haruan dan Gamat Berbahaya untuk Luka Pembedahan???
Pati Ikan Haruan dan Gamat Berbahaya untuk Luka Pembedahan???

Biasa kan kita dengar orang bagi petua, nak luka cepat baik makan ikan haruan atau pati gamat. Bahkan kalau kita luka kecil pun mak ...

Baca Lagi>.

8
Persoalan Berkaitan Ibadah Korban
Persoalan Berkaitan Ibadah Korban

Hari Ahad ni dah raya lagi.. tapi tak terasa pun sebab kita tak puasa kan... Yang betul-betul rasa nak raya orang yang pergi Haji.. Ada ke ...

Baca Lagi>.
 
 
Top