Tunjukkan catatan dari Mac 9, 2014

Terkini: MH370 Patah Balik - Masih Ada Harapan!

Petikan dari Astro Awani: Kenyataan PM dan pengesahan radar yang dikesan pagi sabtu lalu adalah MH3…

Apa Hukum Suami Sakiti Hati Isteri???

Sumber:fb Isteri yg sakiti hati suami dikira berdosa... Suami yg sakiti hati isteri pun kira berdos…

Catuan Air Mungkin Dilanjutkan!

Sumber:fb KUALA LUMPUR: Kerajaan Negeri Selangor menerusi Lembaga Urus Air Selangor (LUAS), mungkin…

You Will Give Me the Best!

Sumber: fb Penat diuji... Letih menangis... Risau dihati... Otak ligat memikir... Apa pun... I…

Menelan Duit Lima Sen

Sumber: google images Malam tu, sepasang suami isteri dah bersiap-siap nak masuk ke bilik ti…

Anak Terkunci Dalam Kereta

Seremban: Seorang wanita berusia 40-an berdepan detik mencemaskan apabila seorang daripada anaknya …

Tatacara Solat Ketika Terperangkap dalam Kesesakan Jalan Raya

Sumber: google images Kesesakan lalu lintas di bandar-bandar besar adakalanya sukar diramal…

Hukum Lap Air Wuduk

Sumber: google images Soalan: Selepas kita mengambil wuduk, adakah kita dibolehkan mengela…

Motivasi: Terus Langkah Ke Hadapan!

Sumber:fb Untuk terus maju, tegas dengan prinsip hidup selagi prinsip tu tak bertentangan dengan sy…

Jerebu Lebih 200 Tutup Sekolah!

Jerebu makin teruk, tapi pelik juga bila ada sekolah masih ada yang buat aktiviti luar... Isu jere…

Jerebu yang Makin Menyesakkan

Captured from Harian Metro KLCC dah tak kelihatan akibat jerebu tebal Gambaran dari Lebuhraya DUKE …

Kualiti Minyak menjamin Keenakan Masakan

Sumber: google images Keenakan makanan bergoreng tidak dapat disangkal lagi. Teksturnya yang …

Memperlekehkan Pemberian Suami!

Captured: Buku Nasihat Rasulullah s.a.w kepada wanita Antara Hadis Larangan dan pesanan Rasulullah …

Sakit Hati!

Sumber:fb Jika hati disakiti... Jangan sakitkan hati orang lain pula... Jika sayangkan seseorang s…

Bloglist Bermasalah!

Dari semalam bermasalah... Bloglist hilang... Tabber widget pun masalah juga... Aku pun godek-go…

WW ~ Popeye di Alam Nyata ~

Sumber: fb Erkk... Pertama kali tengok rasa g***.... Ingatkan kat dalam kartun, rupanya realiti mm…

WW~Bayangkan~

Sumber: Page PDH Jika tak mampu dan tak terdaya menanggung sesuatu pencarian; bagaimana k…

WW~Teguran~

Sumber:fb Bagaimana kita menerima teguran??? Positif atau sebaliknya... ??? Posted via Blogaway

Kisah Nenek, Cucu dan Daun Palas

Cucu: hai nek..tengah buat ape tu..?          Nenek: cari daun palas ni haa..          Cucu: utk …

Kelebihan Menangis

Setiap yang dicipta pasti mempunyai kelebihannya tersendiri begitu juga tangisan. Sesiapa saja p…

Rahsia Rezeki Halal dan Melimpah Ruah

Sumber:fb Rahsia yang bukan rahsia lagi... Amalan yang disunnahkan tapi agak mencabar nak b…

Motivasi: Memberi Itu Penawar Kesedihan

Sumber:fb Memang tepat apa yg dikatakan dalam qoute tersebut... Bila sedih, kita pergilah buat bai…

Jangan Tafsir Sesuka Hati

Selepas lebih 24 berlakunya kes MH370 Hilang... Perkara pertama aku nampak di laman sosial terutam…

Penyelesaian kepada Masalah Anak yang Conteng Dinding

Menetap di rumah sewa, satu masalah ialah nak jaga kebersihan dinding bagi yang ada anak kecil... …

Ranking Alexa Selepas 3 Bulan

Lama tak semak ranking alexa... last aku semak bulan Disember 2013 iaitu sebelum penutup tahun 201…

Info dan Fakta Misteri Kehilangan MH370

Sedikit info berkaitan misteri kehilangan pesawat MH370 sebagai pengetahuan bersama: Su…

Teknik Mudah Sendawakan Bayi Selepas Menyusu

Secara umumnya, penyusuan bayi mengikut permintaannya apabila dia kelaparan. Bayi mungkin menu…

Doa Pada Waktu Pagi

Jom amalkan bersama... Download dan print... Tampal pada cermin di bilik... Supaya jadi amalan y…

Tanda Sahabat Selamanya!

Sumber: google images Lumrah kehidupan seseorang bila bertemu dengan pelbagai jenis manusia …

Kosong tapi Berkhasiat

Sumber: google images Tak ada rasa apatah lagi manisan padanya. Warna pun putih dan langsung tiada …

Kisah Cinta: Rambut & Seutas Jam untukmu...

Sumber: google images Suatu masa dahulu, di hujung sebuah kampung, hiduplah seorang laki-lak…

Tanda Kiamat: Kematian Mendadak!

Captured: Buku Tanda-tanda Kiamat Berdasarkan hadis Rasulullah s.a.w di atas, tanda kiamat ni dah p…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui