Tunjukkan catatan dari Disember, 2014

WW ~Love Story~

Love story bagi diorang... Sakit oiittt...tersepak ibu jari kaki... Posted via Blogaway: Entry Au…

WW ~Shopping Pattern: Men vs Woman~

Ada betulnya juga kan... Tapi kengkadang... Men pun ikut pattern women... Kan...kan..kan... Poste…

WW ~6 Hadiah Dari Allah untuk Hapus Dosa!~

Sumber:fb Enam hadiah dari Allah untuk hapuskan dosa kita: 1. Ke PENAT an 2. Ke SAKIT an 3. Ke B…

WW ~ Nikmatilah Kehidupan~

Nikmatilah jika ianya baik... Dan jangan sedih jika ianya tak baik... Kerana ianya tak kan kekal …

Membeli-belah di Pearl Harbour

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Membeli belah satu terapi stress dalam kalangan wanit…

Bayaran Bonus Kakitangan Awam Diawalkan Kepada 5 Januari 2015!

Berita untuk semua kakiktangan kerajaan... Alhamdulillah... Khabarnya bonus kakitangan kerajaa…

Hukum Siram Air di atas Kubur

ِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Jenjalan online tadi, terjumpa satu persoalan dan jawa…

Komik Abu Nuwas: Pembelajaran Untuk Anak-anak

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Terbaca kat blog abang Ben Ashaari , pasal buku …

Adab-adab Bersedekah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Dugaan untuk mangsa banjir ialah dugaan juga untuk ya…

Anggaran Perbelanjaan Persekolahan 2015!

Jika tengok pun dah tahu... Huu... Berpeluh juga...  Itulah... Makin besar...makin bertambah…

Jenis-jenis Fobia/Trauma dan Sakit Mental

sumber: google images Psikologi adalah ilmu pengetahuan yang mempelajari perilaku manusia d…

Sesi Persekolahan 2015 Ditangguh Hingga 12 Januari 2015!

Info buat semua...ibu bapa dan guru... Syukur dengan berita ini... Melegakan kengkawan yang sedang…

Renungan: Seribu Satu

Nampak mudah... Tapi ikhlas itu tak semudah dilafazkan... Moga segala kebaikan yang kita buat ikhl…

Original Resepi dari Seberang di Restoran Sunan Darajat!

Jalan-jalan cari makan... itulah rutin, kalau dah jemu memasak.. kengkadang nak juga tukar sel…

Waktu untuk Sabar!

Bersedia dengan sifat sabar, kerana setiap detik kita akan diuji... Sama ada ujian dengan kesenang…

10 Langkah Bijak untuk Jimatkan Minyak

1. Periksa tekanan tayar Periksa tekanan tayar regular.. buat jadual ke, atau seminggu sekali…

Penyelesaian Kepada Anak yang Suka Conteng Dinding!

Letih dan berbuih dah mulut bebel dan nasihat kakak, janganlah conteng dinding... sekejap je dia f…

Jangan Tunggu 9 Perkara!

Jangan menunggu bahagia baru tersenyum, tapi tersenyumlah, maka kamu akan bahagia. Jangan…

Peluang!

Jangan sia-sia kan peluang yang ada.. Berubahlah jika datang sekali peluang... Kerana kita tak tah…

Rahsia Solat Sunat Subuh!

Diriwayatkan oleh Imam Muslim dengan sanadnya daripada Saiyidah Aishah r.a., isteri Rasulullah…

Hati-hati! Mata-mata Liar Sedang Mengintai Anak Gadis Kita!

Lelaki-lelaki jahat yang mengintai anak gadis kita: sumber;google images Beberapa hari lep…

Ujian!

Kenapa kita diuji?? Ini jawapannya: Dan ini pula janji Allah: Jadi bersyukur lah j…

Perkara yang Dilupai Setelah Sah Bergelar Suami Isteri!

Masa muda asyik bercinta.... Bercinta dan akhirnya hingga ke jinjang pelamin.. sanak saudara, raka…

Pantun Tudung dan Aurat

Koleksi pantun tentang aurat dan tudung.. Realiti di zaman ini...  Renungkan...  Minum…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui