21 Oktober 2017

Memang Berhantu Aplikasi Shopee

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Memang Berhantu Aplikasi Shopee | Aplikasi paling berhantu dalam smartphone... Setiap hari, kalau boring, kat situlah tempat cuci mata, rehatkan minda... Aplikasi Shopee MY...

Jika dulu Lazada, tapi sejak kenal Shopee ni, jarang buka Lazada... sebab utama Shopee lagi murah dan mudah urusan shopping online.

Apa sahaja benda MF terpandang orang jual kat Facebook, MF segera buka Aplikasi Shopee untuk cari.. Biasanya memang harga lebih murah dari orang jual kat Facebook tau...

Bahkan lebih seronok, belian RM30 ke atas selalu aje dapat free pos... Di samping beli dapat kumpul point dan point tu boleh tebus untuk pembelian seterusnya.

MF memang selalu aje 'cuci mata' kat aplikasi Shopee MY ni setiap hari... ada sahaja yang berkenan terus aje masuk troli... Bila ada duit atau ada keperluan baru check out...  Setakat ni saja lebih 100 barang dok dalam troli... haha... Nak bayar, ntah ke bila.. Nak check out semua mau makan ribu ringgit juga tu...

Shopee Malaysia


Macam-macam dah shopping kat Shopee ni... Suami MF pun dah terjebak... Dia beli barang kereta pun kat Shopee MY ni haa... sebab harga yang murah.


Lagi best kat Shopee ni, bila jual Shocking Sale, memang harga runtuh betul lah... Pernah MF tengok beg tangan berjenama, dijual dengan harga RM9.50 sahaja.. Tak sempat nak beli dah habis jual dah... hehe...


Itulah MF kata, Aplikasi Shopee ni memang berhantu, kalau tak tahan nafsu, memang habis duit... Tapi MF masih boleh dikawal lagi.. Beli mana yang perlu aje... Kalau tidak memang habis lahh...


MF sendiri ada juga jual beberapa barangan di Shopee MY ni tau... Boleh lah ke kedai kami di link ini: shopee.com.my/mariafirdz


Kelebihan Shopee MY ni, mudah untuk tanya barang kita nak terus kepada Seller.. Bahkan mudah nak tuntut bayaran balik jika barang tak sampai pada masa yang diberikan... Setakat ni takde masalah nak dapatkan wang semula, kalau barang tak sampai... Bahkan kes barang MF sampai kat orang lain tu pun, seller tu bayar balik duit... Kalau kat website lain, memang terbang gitu aje la duit kan.. Tapi kat shopee dapat balik duit... Alhamdulillah...


Shopee ni lebih seronok guna aplikasi sebab lebih mudah nak bayar, nak chat dan sebagainya ... Jadi, tak rugi download, asalkan pandai kawal nafsu... hehe... 

2 ulasan:

  1. jarang buka shoope ni..tak brape fhm sistem die. nak kena godek lagi ni..heheh

    BalasPadam
  2. shopping online lazada & shoppe , ccl selalu pilih my shoppe lagi . sebab kita boleh tgok komen2 baik or tak baik , harga pun ada yang murah2 dari lazada, yang penting my shoppe selalu belanja voucher

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^