GuidePedia

6
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Musim lepasan SPM, masih belum habis bercerita lagi..
Cikgu-cikgu sibuk siapkan data, post mortem, analisis untuk dinilai, dikaji kelemahan dan kekuatannya...

Dari data tu, dapat lihat, apakah nilai 10A yang ada...

Adakah 10A itu benar-benar berjaya, atau hanya 10A di atas kertas, tapi sebenarnya gagal!

Hayati kata-kata ini :


Berjaya di dunia sahaja tak guna dik, kalau Allah kau lempar ke tepi, al-Quran kau tak peduli... 
Mungkin kejayaan mu itu hanya untuk Allah uji... Takut-takut kau makin lupa diri... 

Jadikanlah result kau itu berkualiti duniawi dan ukhrawi... 

Thanks for reading: Masih Dikira GAGAL Walaupun dapat 10A dalam SPM!

Catat Ulasan

  1. setuju. sebab tujuan utama kita hidup dan arah sebenar kita adalah syurga. kalau nak menuju ke syurga, Al-Quran dan hadis panduan utama.

    BalasPadam
  2. huhuhu betul tuh dik.... kejayaan di dunia je tp di akhirat kosong

    BalasPadam
  3. setuju..dapat la berapa A pun tapi dalam kehidupan seharian , lupa Allah, lupa adab sopan, lupa bersyukur tak guna jugak..pi mana2 pun tetap gagal..

    BalasPadam
  4. Salam Ziarah..

    Up trafik blog..

    Jom singgah di
    www.kluangtoday.com

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top