19 November 2015

TARBIAH SENTAP : Isteri Saya Milik Saya, Bukan Milik Bersama!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

sumber: google images


Faham sendiri la kan... 
Kadang tak faham betul dengan suami yang merelakan isterinya berpakaian menampak kan aurat,,, tayang bagi orang nampak body bini dia... 

Lagi yang tak boleh nak faham... suami siap upload gambar isteri tak tutup aurat kat Facebook... Kedayusan jenis apakah itu??? Memang la laki tu romantik habis.. selalu up cintan cintun dengan bini dia... Tapi romantik sungguh la sampai sanggup share aurat bini dengan mata lelaki lain... 

Nauzubillah..
Suami yang sayang bini, dia akan cemburu bila lelaki lain tengok bini dia.. Dia kawal pakaian bini dia... Itu baru lelaki sayang bini... Setakat dok beli hadiah emas, berlian, bagi bunga kek bagai... tapi aurat bini buat tak kisah.. tak kisah share aurat bini dia dengan mata lelaki lain.. tak romatik namanya.. tu lelaki DAYUS namanya.. 

Sumber: google images

Fikir-fikirkanlah ye... 
Sebagai ingatan bersama... 
Berubah sebelum terlambat.. 

Ingat mudah jadi suami??

Previous Post
Next Post
Related Posts

7 ulasan:

  1. Smg Allah bg petunujuk untuk kita semua....

    BalasPadam
  2. haaaa amek setepek hehe.. tapi mmg ada yang rasa bangga bila wife dia
    melawa sakan kat luar =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu.... saya banggs bila wife melawa kat luar...maksud saya seksi...mmg bila kuar rumah saya suka wife pakai hotpants dgn tube je...rs happy n seronok seksi mcm tu...saya rasa x salah asalkan suami isteri suka n setuju

      Padam
  3. setuju sangat dengan kata kata kat ats tu kan.realiti yang tak dapat kita nafikan sekrang

    BalasPadam
  4. Betul tu MF... Mintak Allah jaga kita dri dedah aurat sana sini..

    BalasPadam
  5. sian asben la kalau gitu ekk.
    kita jaga diri. dia jaga kita. sama2 ingat mengingatkan...

    BalasPadam
  6. mintak dijauhkan la dengan spesis yg mcm ni...mcm2 betul la zaman skrg ni

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^