Ticker

6/recent/ticker-posts

Plan Internet Apa Yang Paling Best???

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Isu teknologi yang selalu buatkan orang bertekak... Bergaduh juga kadang-kadang sebab masing-masing nak tegakkan info berdasarkan pengalaman masing-masing.

MF selalu juga perhatikan... Yang syok tu siap pengaruhkan orang untuk ambil plan internet yang macam dia guna... Tak kisah lagi bab pengaruhkan aje... Siap ajak join dan tawarkan macam-macam kelebihan yang indah...

Plan internet mana yang terbaik yang ada kat Malaysia nih???

Jom kita bandingkan dan survey...
Plan internet DIGI











Info di atas hanya printscreen je... Nak maklumat lanjut kena survey kat website telco tu ye.. 

Tiada yang terbaik pun bagi MF... Sama je... Kalau nak ikut merungut data cepat habis... Internet slow bukan masalah telco.. Tapi masalah kita yang tak reti guna... 

Pengalaman MF, pernah guna Celcom, Maxis, Digi, UMobile, Yes dan Tune Talk... 

Alhamdulillah.. Setakat ni MF berpuas hati dengan plan Celcom yang MF pilih.. Celcom ni banyak plan.. Jadi, pandai-pandai la survey kat lamaan web Celcom tuh... Kalau Xpax pula biasa pakai zaman belajar dulu je.. 

Maxis dan Tune Talk memang insaf tak nak pakai dah... Digi pula mula beli buat unlimited trick tuh.. Tak boleh pakai lama pun. Sebab kena sekat ke hapa entah, terus tak boleh pakai dah.. 

Lepas tu try guna UMobile... Alhamdulillah.. Bulan kedua langgan internet... Puas hati sebab banyak yang dapat free... 

Untuk yang Wifi, MF guna YES sebab portable kan.. Jadi boleh bawa ke mana-mana je.. Tapi tunggu habis kontrak nak pasang Unifi sebab dah dok rumah sendiri kan.. Harap ada coverage la... Tak kan takde plak sebab Yes pun ada area tuh.. 

Ini pengalaman MF dan suami la yang guna internet. Bagi MF plan internet kat Malaysia ni mana-mana sama je... Diorang ni bersaing.. Murah sini, mahal situ.. Kena survey dan tengok kawasan kita tu sesuai dengan telco mana.. Salah pilih tu yang merungut tuh.. Jadi, jangan ikut orang dalam pilih line internet nih.. Jangan dengar sangat hasutan.. Kalau pengalaman tu boleh la baca.. Tapi kita kena survey ikut keadaan kita... Jadi, buat pilihan bijak!!! Anda mampu mengubahnya!!! Hehe, macam iklan plak... 

Catat Komen

6 Ulasan

  1. jijah guna celcom..so far so good! walaupun 3gb bulan2 tu tak bape cukup..ekeke

    BalasPadam
  2. kite pakai plan umobile. Alhamdulillah setakat ni ok je. hehe

    BalasPadam
  3. Mna2 pun lbh kurang jer kan..smua pilihan d tgn sndiri yg tentukn..

    BalasPadam
  4. nice kak,yana pon duk cari cari tapi guna la dulu yang ado

    BalasPadam
  5. aida pun rasa mcm tu. semua lebih kurang.
    semua atas pilihan kita.
    ada yg lebih tu, kurang ni.

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^