بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Jenis-jenis Kurma
Jenis-jenis Kurma

Paling sedap kurma Ajwa la.. Dulu makan kurma Madu Yusuf Taiyoob.. Manis memang manis... kena basuh dulu la sebelum makan... kalau tak tak lepas nak telan. 

Sekarang, MF penggemar Kurma Ajwa, walaupun mahal tapi berbaloi rasa dia. 

MF selalu beli online je, dengan satu pengedar kurma Ajwa dari timur tengah, kurma dia memang terbaik. 

Apa-apa jenis kurma pun ok je sebenarnya... Ikut selera.

Kurma juga boleh buat air Nabez. Sedap. Malam MF buat, sahur minum... kurma tu pula MF blend dengan susu segar atau susu full cream... Rasa dia memang terangkat. Tak percaya boleh cuba. Kekal bertenaga sepanjang puasa. 

Yang mana kurma pilihan anda?? Kurma apa yang tak manis sangat ya.. Boleh kongsi-kongsi na.. 

9 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Ada satu kurma tu nama kurma nabi tapi tak tau apa nama saintifik die. Yang memang sedap and kalau beli memang mahal. Saya suka yang tu. :D

    Anyway, jangan lupa join kontest http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

    BalasPadam
  2. Kurma safia yuta punya just nice.

    BalasPadam
  3. Tu la,nak juga tahu kurma mana yg tak manis. Kathy tak leh telan benda yg manis. Sebab tu kurma un tak ambil. :(

    BalasPadam
  4. ternyata kurma banyak jenis ya gan di kirain cuma ada 1 jenis saja hehehe

    BalasPadam
  5. yes. kurma madu tu.
    aida time x puasa, dok makan tu aje kat opis :)
    sedap...
    tak berbau...
    kenyang :)
    alhamdulillah...

    BalasPadam
  6. suka makan kurma jenis warna hitam, luarnya kering tak melekit tapi dalam lembut.

    BalasPadam
  7. rasanya yang kat rumah tu kurma khidri kot. dengan kurma sifri. wallahualam. ni baru first time mengenali pelbagai jenis kurma

    BalasPadam
  8. sama la dgn saya yusuf taiyob juga
    ajwa makan msa dlm pantang hari tu j.
    mmg kurang mns sikit

    mf, tahu. manis manis kurma YT
    manis lagi kurma dkt rumah mil ni haa. nak hbs sebiji pon pada la. manis sungguh..

    BalasPadam

Catat Komen

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama