Tunjukkan catatan dari Mac 16, 2014

Kisah Pengemis dan Isteri Cantik

Sumber: google images Pada suatu hari, ketika sepasang suami isteri duduk makan diruang tamu…

Mobile Internet Celcom dan Hotspot WiFi

Sumber: google images Bagi seseorang blogger, internet ibarat nyawa... memang masalah tertiba…

Selawat Perdana Putrajaya dihadiri Ribuan Manusia!

Alhamdulillah... sejuk hati, sejuk mata, sejuk telinga mendengar alunan selawat, qasidah dan tazki…

Never Forget to Say...

Every night and every day Every night and every day Never forget to say La ilaha illa …

Apabila Celoreng Dicelorengkan!!!

Fenomena buatkan ku terkesan... Ntah, mungkin sebab aku ni isteri kepada salah seorang anggota uni…

Pilih Botol Susu Bebas BPA.

Biasa kita pergi ke pasar raya bila tengok barangan plastik ada pelekat "Free BPA"... B…

Panduan Pengendalian Susu Perahan (EBM)

EBM??? Apakah itu... EBM sinonim dengan susu perahan. Bagi ibu menyusu yang bekerjaya memang k…

Aku Takut....

Sumber:fb Memang aku takut... Takut jika aku tak diberi hidayah lagi untuk berdoa... Ya Allah ber…

Macam Mana Nak Banyakkan Susu Ibu???

Sumber: google images Soalan paling popular dalam kalangan ibu-ibu, terutama ibu-ibu yang be…

Sebelum Cuba Sesuatu Produk.....

Anak dah dua, mula la fikir nak jaga dan badan, bukan untuk orang lain tapi untuk suami juga ka…

Penambahbaikan PBS mulai 1 April 2014

PBS iaitu Pentaksiran Berasaskan Sekolah yang telah dijalankan 2 tahun lepas (bagi sekolah men…

Motivasi: Kisah Si Pokok Kayu

Sumber: google images Dalam sebuah perjalanan seorang ayah dengan puteranya, sebatang pohon ka…

Penafian!!!

Satu ilmu baru aku belajar... iaitu berkaitan dengan penafian... Pernah baca bab penafian ni, tapi…

Adakah Muntah Bayi dikira Najis???

sumber: google images Soalan; Saya ada soalan ustaz, mengikut mazhab maliki, muntah yg sedik…

Sebab tu saya tegur awak!!!

Sumber:fb Sumber:fb “Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang b…

5 Wasiat Imam Syafie!

Sumber:fb 5 Wasiat Imam Syafie: Sebut nama Allah lebih banyak daripada nama makhluk. Sebut…

Siapa yang harus dipersalahkan???

Tengah dok bersedih pasal misteri kehilangan MH370, kita dikejutkan lagi dengan berita yang memalu…

Rawatan Semulajadi untuk Redakan Demam Panas

Musim panas, dan musim jerebu... membawa kepada siptom-siptom sakit demam panas, batuk, selesema t…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui