Tunjukkan catatan dari Januari, 2014

15 + 2 Tanda-Tanda Kamu Tertekan!

1) Mudah berubah mood dan mengalami masalah mood swing yang teruk hingga menyebabkan oran…

Makanan Perlu Elak Tersimpan Dalam Peti Sejuk Anda!

Tempoh makanan yang disimpn dalam peti sejuk Sumber: google images Tidak ramai suri rumah ta…

Renungan Jumaat: Syukurlah!!!!

Sumber: fb Syukur bukan hanya diucap Alhamdulillah Tetapi perlu disaksikan dengan perbuata…

7 Rahmat Di Sebalik Dugaan

Sumber: fb Setiap manusia tak terlepas dengan dugaan, sama ada kecil atau besar. Dugaan yang d…

CARA MENDIDIK ANAK DENGAN MEMBERI NASIHAT 30 SAAT

Di antara waktu yg paling mustajab utk didik anak ialah dgn memberi nasihat selama 30 -60 SAAT…

Pahala Isteri Buat Air Untuk Suami

Sumber: fb Dasyat kan... Buat air untuk suami dengan penuh kasih sayang dan keikhlasan sama …

Gunakan Ikut Kesesuaian

Sumber: fb Gunakan segala yang Allah ciptakan kena pada tempatnya... Meletakkan sesuatu kena pada …

WW~Gred Solat Kita???~

Di manakah gred solat kita setiap hari... Kalau rajin, buat jadual... Dan kira purata gred kita u…

WW ~Petua Isteri Sentiasa Cantik~

Sumber:fb Wahai, para isteri jom amalkan... Pikat en.suami masing-masing ea... Wahai, en.suami be…

WW~ Sunnah of Eating~

Sumber:fb Let's do the sunnah... :-) Posted via Blogaway

WW~Sikap Ibu Bapa dan Pengaruh Terhadap Anak~

Sumber: fb Renungan pepatah Melayu lama: "Melentur buluh biarlah dari rebungnya" "…

Air Mata 3 Solat

Sumber: google Jangan bazirkan air mata kurniaan Allah... Jadikan air mata kita juga sebag…

Hukum Simpan Tali Pusat Bayi

Kebiasaan amalan kita masyarakat Melayu, tali pusat bayi yang tanggal akan disimpan elok-elok kan.…

Petua Sihat Luar Dalam dan Dipermudahkan Urusan

Sumber: facebook Nak sihat luaran dan dalam... Cuba bangun pagi dan amalkan ini... Walau t…

Petua Redakan Selesema Bayi

Sumber:google images Hilangkan Selsema Kerisauan seorang ibu semakin menjadi apabila bayi kecilnya …

Benarkah Sebaik-baik Jin Sejahat-jahat Manusia???

Selalu kan kita kata... Sebaik-baik jin sejahat-jahat manusia... Tapi lepas baca buku pasa…

Disebalik Anugerah Anak

Anak anugerah terindah bagi pasangan suami isteri... Sesiapa yang berkahwin pasti inginkan zuriat …

Renungan: "Gajah depan mata tak nampak"

Sumber: fb Pepatah Melayu:  "Kuman diseberang laut dia nampak, tetapi gajah depan mata …

Ciri-ciri Anak Autisme

Sumber: fb Ramai yang kurang peka ciri-ciri ni... Bila masuk sekolah bermsalah la sikit... …

Mudah dan Mempermudahkan...

Apa yang kita beri secara ikhlas... Insha Allah kita akan dapat balik secara ikhlas.. Allah Maha …

Kepentingan dan Kelebihan Blog Archieve

Update via mobile lagi... Citer pasal blog pula... Blogwalking lintang pukang sejak dua menjak…

Perkahwinan: Petua Mengasihi Suami

1. Bagi seorang isteri, anda perlulah menjamu mata suami anda. Lelaki mudah terangsang oleh pe…

Pemahaman Mudah Tentang Aurat

Jom faham betul-betul konsep tutup aurat... Mohon terasa dan berubahlah ea... Sebelum ajal d…

Tips Hasilkan Susu Ibu Selepas Bersalin

Sumber: google images Alhamdulillah, susu ibu adalah anugerah dan rezeki terindah buat ibu dan…

Bukan Hak Milik Kita

Sumber:fb Apa sahaja yang kita ada di dunia bukanlah hak milik kita... Semuanya anugerah dari Alla…

Perbetulkan Niat!!!

Sumber:fb Dalam segenap hal... Refer semula niat kita... Niat hanya Allah yang tahu... Tapi jang…

Doa Amalan Perlindung Diri

Sumber: fb Jom amalkan secara Istiqamah... Biar sedikit asalkan istiqamah... Mohon perlindungan h…

Renungan: "Sakit"

Sumber: fb Kesenangan juga ujian dari Allah... Dan ramai yang kecundang kerana terlalu leka dengan…

Peluklah Daku!!!

Sumber:fb Peluklah... Dakaplah.. Ciumlah.... Belailah... Sayangilah... Posted via Blogaway

Motivasi: Petua Hati Tenang

Sumber: fb Jom amalkan bersama... Muhasabah diri... Dan lakukan perubhan... Posted via Blogaway

Semua indah pada waktunya...

Sumber: fb Semuanya akan indah pada waktunya... Posted via Blogaway

Untung Atas Angin Tak Halal

Sumber: fb Peringatan untuk yang suka buat bisnes... Tambah-tambah bisnes internet.. Mem…

Jom Kongsi!!! (^_^)

Sumber:fb Jom kongsi... Tanpa rasa sangsi... Serta iri hati... Kerana semuanya dari Ilahi... Su…

JAWATAN KOSONG & TEMUDUGA TERBUKA!!!

Sumber:google images JAWATAN KOSONG YANG DITAWARKAN : Menjadi ahli abadi di  1-Jannatul Firdaus …

Mobile Blogging: Update blog via Blogaway

Dah hampir seminggu aku update blog guna mobile... Kesibukan dan kesuntukkan masa nak mengadap lapt…

Masak Lemak Daging Panggang Batang Pinang

Panggang daging guna PA Udang segar... 5 ekor RM9 Dah siap!!! Masih cergas di dapur walaupun bakal …

Jauhkanlah Hati Kami...

Sumber: fb Nauzubillah.. sentiasalah berdoa, moga Allah jauhkan hati kita dari sifat-sifat…

Eeee....Malunya Kat Semut...

Lokasi: Chamang Malunya kat semut kan... Semut pun pandai berbaris... Tapi kita manusia... Poton…

Motivasi Pagi: Jangan Jemu Berdoa

Sumber:fb Jangan jemu berdoa... Allah Maha Mendengar... Allah mahu lihat sejauh mana kita berhara…

Adab dan Sunnah Hari Jumaat

Sumber: fb Jom amalkan bersama...  Biar sikit-sikit asalkan istiqamah... Salam Jumaat.…

Motivasi Pagi: Orang Yang Bijaksana

Sumber:fb Pemerhatian persekitaran... Boleh merubah diri menjadikan diri kita lebih baik... Yang b…

Cara Mendidik Anak Berdisiplin

Sumber:fb Pernah ada ibu bertanyakan hal ini... Dan dibincangkan dalam laman sosial... Bagaimana h…

Motivasi Pagi: Fikirkan Positif

Sumber:fb Fikirkan positif setiap kali bangun pagi..dan senyum kepada diri sendiri... Insha Allah.…

WW~Renungan untuk Blogger~

Sumber:fb Tulislah yang baik-baik.., Bukan untuk tunjukkan kita baik... Tapi sekurang-kurang, kit…

WW~Teruskan Berselawat~

Sumber:fb Sumber:fb Jom teruskan berselawat... Biar sikit asalkan istiqamah... Berselawatlah buka…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui