Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

‎:: RAHSIA AMALAN WANITA SOLEHAH ::

Semua wanita mesti bercita-cita nak jadi wanita yang solehah kan... Jom tengok, amalan wanita sole…

Menu Sarapan: Dorayaki Malaysia

Dah nak minum petang baru nak up entry pasal sarapan... Hari ni cuti kan.. So bangun pepagi sediak…

Hukum Pelaburan ASB

Salam tengah hari... ok.. taip laju2 sebab nak g kerja jap g... isu terkini gak aku rasa... berkai…

10 PERKARA YANG MEROSAKKAN OTAK KITA !

✔ TIDAK MENGAMBIL SARAPAN PAGI. Otak merupakan organ yang paling banyak menggunakan tenaga, …

Kejayaan Utama dalam Penyusuan Susu Ibu

Masih bulat mata, tanda belum mengantuk... baru lepas selesaikan sikit kerja2 rumah sambil layan t…

Hukum orang LELAKI pakai seluar ketat

Soalan : Apa hukum orang LELAKI pakai seluar ketat? Jawapan Ustaz Azhar Idrus : Jika ketat sa…

KELEBIHAN MAKANAN PEDAS !!!

Suamiku suka sangat makan pedas.. bukan pedas sikit2 tau, mmg kaw2 punya pedas lah... bagiku dah p…

KEPENTINGAN SARAPAN PAGI !

Mengapakah sarapan pagi itu penting . Sedapnya lau dapat sarapan nasi lemak kan... hehe.. tapi …

Potensi Anak Melalui Cap Jari

Gambar dan Artikel asal di SINI SETIAP kanak-kanak dikurniakan bakat semula jadi sejak kecil l…

ADAB WANITA KELUAR RUMAH

1. Seseorang wanita boleh keluar rumah sekiranya ia mempunyai sesuatu hajat yang amat perlu y…

4 JENIS LELAKI YANG DITARIK OLEH PEREMPUAN KE NERAKA!!!

Di akhirat, wanita akan menarik empat jenis lelaki bersamanya ke dalam neraka. Artikel ini buk…

Doa Ibu Ayah untuk Anak

Anak adalah amanah dari Allah SWT. Ibu bapa wajib mendidik amanah tersebut menjadi insan mulia…

Hukum dan Kelebihan Derma Darah

MENDERMA darah adalah satu amalan sukarela yang terpuji dan tidak ternilai sumbangannya. Keinginan…

Ejen halal: Ais Ikan

Baru nak update, Hari Khamis malam jumaat lepas aku tak lepas peluang tonton Ejen Halal, ranca…

Resepi Istimewa di Hujung Minggu

Alhamdulillah... selesai memasak di hujung minggu... Rasa puas dan seronok dapat memasak dan mengh…

Faktor Kejayaan Penyusuan Susu Ibu

Alhamdulillah... usia Faiqah menjangkau 1 tahun 5 bulan dah tak lama lagi... rasa target semakin …

Cara Mententeramkan Anak ketika memandu

Salam.. ni muqadimah je... nak wat keje sebenarnya.. tapi tak pe lah.. update blog jap lah... Sel…

Manusia Terkuat di Dunia

Siapakah orang yang paling kuat di dunia???  Adakah ahli gusti??? Adakah org yg mmpu menar…

Minum ikut sunah RASULULLAH

RASULULLAH SAW amat menyukai minuman madu yang dicampur dengan air sejuk. la bukan semata-mata…

Panduan Mendidik Anak Mengikut Islam

1) Jangan pukul anak dari lutut keatas 2)  Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memuku…

Apa yang anda perlu tahu tentang G6PD???

Apa itu G6PD? G6PD {glucose 6 phosphate dehydrogenase } adalah sejenis enzim dalam sel darah me…

Adakah Makanan Kesihatan Memberi Manfaat?

Sambil membaca dan sambil membuat kerja, saja nak share artikel tentang kesihatan malam ni.. Jom b…

Mitos Pemakanan Sihat

Seperti yang anda sudah ketahui, kekurangan nutrien boleh menjejaskan kesihatan dan kecergasan bad…

Nikmat Allah yang kita MALU

Alhamdulillah, penat juga siapkan kerja2 sekolah untuk esok. rehat sekejap dengan blog ku ni...  …

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui