Recents in Beach

Hukum orang LELAKI pakai seluar ketat

Soalan : Apa hukum orang LELAKI pakai seluar ketat?

Jawapan Ustaz Azhar Idrus : Jika ketat sangat hingga nampak bentuk peha dan punggung hukumnya MAKRUH, tapi jika nampak jelas bentuk ANGRY BIRD maka
hukumnya HARAM.

Tapi jika perempuan, nampak bentuk badan sahaja dah haram. Memakai baju lengan pendek walaupun lengan pakai INNER ketat, pun haram. Pakaian perempuan tidak boleh menampakkan bentuk badan dan warna
kulit. Kenapa begitu? Sebab bentuk tubuh badan perempuan ni special. Ada daya
tarikan.

Bentuk badan lelaki ni ibarat kancil, manakala bentuk badan perempuan ibarat Lamborghini Diablo. Kalau letak bersebelahan, orang giler je yang pegi tengok kancil dulu. :)

sumber: wall fb kwnku... 

Catat Ulasan

6 Ulasan

  1. hahhaa..org gila je nak tgok kancil..sehh...power tu..HAHAHA

    BalasPadam
  2. salam... caya r...
    betol2...
    tp ustaz ismail(UTM) ader cakap lelaki lau pakai suar pendek n then dalam dia pkai inner... mcm pemain bola pakai tuh... ustaz kata haram... yerlah... aurat laki kan dr pusat pai lutut... so menutup aurat nih biar kene pada tempatnya.... menutup bukan membalut... sebb membalut nih lebih seksi dr menutup... ibarat balut hadiah?? kan nampak bntuk nyer... kan kak??? huhuhuhu... so makruh tuh mcm mana mksud u.azhar...?? huhuhuhu... kene ty yg arif nih... iaitu.. u. arieff o u.selamat... hehehehehehe...

    BalasPadam
  3. ahak2.... tp kadang akak agak terganggu gk ngn laki yg suke pakai baju or suar ketat... tak sesuai

    BalasPadam
  4. saya ada jugak baca dalam wall fb semalam...:)

    BalasPadam
  5. nampak cam something wrong aje kalau lelaki pakai seluar ketat ni... apa2 pun, teguran UAI tu yg terbaik... :)

    BalasPadam
  6. apapun, paling tak suka tengok lelaki pakai seluar legging ketat2...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^