Tunjukkan catatan dari Ogos, 2013

Persediaan Untuk Hadapi Masalah Air

Alhamdulillah... Lepas borong air di Tesco... Bik rumah buka paip dah ada air.. Cepat2 lah tadah ai…

Diesel masuk sungai... Warga KL hadapi masalah air

Batang Berjuntai: Sebahagian besar penggunaan membabitkan lebih sejuta warga kota bakal mengalami g…

Breastfeedong Journey: Alhamdulillah Genap 2 Tahun

Alhamdulillah... Tanggal 31 Ogos 2011 hingga 31 Ogos 2013 genap dua tahun perjalanan penyusuan aku …

Memori 31 Ogos 2011 Tersemat Kekal di Sanubari

Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah... Merdeka...merdeka...merdeka... Tanggal 31 Ogos …

Terasa Ambang Merdeka

Hari ni 30 Ogos... Sejak seminggu lepas aku dah terasa ambang merdeka... Kat KL setiap pagi dengar …

Persoalan berkaitan Solat Jumaat dan Wanita

Jom muslimah tambah ilmu.. juga untuk muslim yang nak berkongsi dengan isteri dan saudara perempua…

Sarapan Zaman Dulu-dulu

Ni sarapan aku zaman dulu-dulu... Mak selalu buat... Cekodok masin namanya... Cicah sos atau kua…

Buat Apa Yang Allah Suka

Salam Jumaat... Renungan bersama... Buat apa yg Allah suka... Sumber: FB Published with Blogger…

Parking Lelaki vs Parking Wanita

Kisah semalam lihat kawan aku nak kuar parking dari parking yang sempit... Sampai dua org kwn lelak…

Resepi PA: Sarapan yang tak berapa nak boleh ikut

Selamat pagi... Pagi nih rasa nak buat sarapan.. Biasa makan roti sapu planta je... Hari ni terleb…

Sumpah Iblis Kepada Kaum Wanita Yang Anda Perlu Tahu!!

Iblis laknatullah membisikkan kepada para wanita bahawa apa jua pakaian termasuk hijab tidak ada k…

Masih Mengeluh????

Sumber: FB

Review Drama: Sejadah Putih

Selamat malam... lama tak layan drama kat TV... biasa elok nak layan ada menyelit je.. sibuk tekan…

Tiga produk tradisional dikesan mengandungi bahan racun

PUTRAJAYA: Kementerian Kesihatan menasihatkan orang ramai tidak membeli dan menggunakan tiga produk…

Apa Salah Bayi ni???

Apa perasaan korang tengok gambar ni? Apa rasa jika ia dari zuriat keturunan anda? Dari sekarang.…

Bukan Botol Susu yang Patut Diharamkan Tapi...

Panjang berjela lak tajuk... Macam tajuk entry kat blog Acik... Hehe... Sorry ea acik...dah terikut…

Wajah Jenazah Menjadi Hitam Akibat Selalu Maki Ibu

Lebih kurang jam 3.30 pagi, saya menerima panggilan dari Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang…

Jangan pandang orang sebelah mata...

Video untuk renungan bersama... jangan pandang orang sebelah mata... *_^

Cerewet untuk kebaikan

Hari ni check-up rutin untuk ibu mengandung macam aku... Ni minggu ketiga berturut-turut aku ke kli…

Hebatnya Farmasi Allah

Setiap yg Allah jadikan untuk manusia dan kebaikan manusia... Tumbuhan dan haiwan untuk manusia...…

Kisah Cikgu dan Murid: Hobi Kami tengok Embun

Cikgu: okey murid murid saya cikgu baru kat kelas ni, boleh bagitau nama nama korang dan hobi? Mu…

Hari Jadi Kucing RM100 000

Terkejut aku... Nak gelak pun ada... Anak aku pun xde majlis hari jadi... Memang kaya tul lah nih…

Ketahui tentang Pedih Ulu Hati

Pengenalan Pedih ulu hati disebabkan oleh asid perut menggangu kawasan bawah esofagus. Ia te…

Bergantung harap hanya pada Allah

Rasa nak meluahkan sesuatu... Ramai org konon ada ilmu ada iman...tapi tak bergantung harap pada yg…

Atasi Sindrom 'Monday Blues' Buat Pengantin Baru

Tidak puas lagi bersama-sama suami tercinta, menyulam kasih di destinasi indah, kini perlu mem…

Solat Pakai Seluar Pendek

Ttg gambar solat pakai seluar pendek tu, selepas mendapat feedback dr Ustaz Mohd Noor (Melaka)…

Hutang Halang Syurga

Biar miskin asalkan hidup tenang tak berhutang... Pernah hidup dikelilingi hutang.. Gaji sebulan h…

Betul Kata Mak...

Alhamdulillah... Baru habis kelas.. Release tension jap tanda kertas PBS bebudak nih dgn blog omela…

Am I Hydrated???

Pastikan ea... Jangan pandang remeh... Kalau ibu mengandung lagi kena alert... Sebab boleh jadi …

Jatuh bangunan kena sawan

Kuching: Hasrat seorang gadis untuk bertemu bapanya di bandar raya ini tidak kesampaian apabila dia…

Guna semula: Buat perangkap nyamuk

CARA BUAT PERANGKAP NYAMUK MUDAH DAN SENANG. Apa yang kita perlukan ialah: 200 ml air 50…

Dilema Pasangan Nak Berkahwin

KAHWIN HANTARAN MURAH ☞ Ish! Murahnya hantaran dia, ni mesti bakal menantu dia sengkek ni! KAHWIN…

Syarat-syarat untuk Melakukan Maksiat

Suatu hari ada seorang lelaki yang menemui Ibrahim bin Adham. Dia berkata, "Wahai Aba Ishak! S…

"Adam Rindu Mama"

Alor Gajah: Biarpun dipisahkan kematian, kasih mendalam terhadap ibunya membuatkan seorang kanak-ka…

14 Jenis Lelaki DAYUS!!!

Sumber

Review Drama: Setia Hujung Nyawa Raya

Semalam sambil melayan anak dan en.somi selepas makan malam...en.somi buka satu drama best yg dulu…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui