Review Drama: Sejadah Putih

Selamat malam... lama tak layan drama kat TV... biasa elok nak layan ada menyelit je.. sibuk tekan remote... haha.. siapa lagi kalau bukan Faiqah la kan.. 

So, malam ni aku melayan TV... mula layan I'm Not Single kat Astro Ria, tapi sebab dah berkali tengok, cer lah tgk tv lain... tertengok info kat Astro Oasis... Wah.. macam best... 

Layanlah.. lepas Faiqah tido layan... huhu.. memang sentap tengok drama nih..tajuk "Sejadah Putih"... lama dah kuar, tapi aku baru nak tgk... sedih citer nih.. menginsafkan... drama pasal harta pusaka... 

Kisah Amir yg gilerkan harta bapa dia, sanggup mainkan bapa sendiri, seksa dan buang ibu bapa kandung dan keluarga sendiri demi nak bolot harta tu... Memang tragis aku tengok.. sampai nangis2.. huhu... Part tragis dia pijak perut kakak ipar dia yg tengah sarat mengandung... 

Tapi dari situ Amir insaf bila dia tgk betapa perit kakak dia nak melahirkan anak... dia insaf disitu... Namun, mak ayah dia bagus, tetap maafkan dia dan diorg pun sedar sebab diorg salah didik Amir... terlalu percaya dan sygkan amir nih... 

Akhirnya memang dia bertaubat dan bapa dia hadiahkan sehelai sejadah putih buat anaknya Amir... 

Nak tahu detail boleh lah tengok lagi... aku pun rasa nak tengok lagi nih... 


4 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. wah, maria pun macam akak, tengok tv or drama boleh sampai nangis2...he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lepas kahwin mmg senssitif sikit emosi.. Touching lebih... Haha

      Padam
  2. pas keja nnt akak nak tgok, pasti meleleh air mata..

    BalasPadam
  3. ni pun dh berulang kali ulang jugak kan, astro mmg tak sah kalu tak ulang2 heheheh...

    tp cite kt astro oasis akak suke sbb banyak pengajaran...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama