Tunjukkan catatan dari 2013

Sandarkan Pada Nya

sumber:fb Tenangkan bila kita hanya berserah padaNya... selepas puas usaha,  kita doa... dan akhir…

Cara Elak Maksiat

sumber:fb Renung dan selamat beramal... p/s:kembali sibuk... maaf..tak sempat nk blogwlking n bls …

Hukum Simpan Gambar Binatang

Sumber: google images Saya ada terbaca mengenai Malaikat Rahmat yang tidak masuk ke dalam ruma…

6 Mitos Makanan Yang Tak Boleh Dipercayai!

Mitos atau fakta, semuanya terpulang pada anda sendiri kerana setiap kandungan yang terdapat di d…

Nak Kaya??? Amalkan INI!!!

Nak Kaya??? Amalkan INI!!! Ni antara ayat yang Allah turunkan...  kena amalkan secara i…

Ragam dihujung kehamilan

Rupanya,  sama juga seperti mengandungkan Faiqah dulu... aku alami alahan sikit bila masuk trimeste…

Ranking Alexa: Popularkah Aku???

Lagi 3 hari, 2013 bakal melabuhkan tirainya... dan aku tergerak hati pula nak semak ranking alexa …

Kelebihan Memuliakan Tetamu

Alhamdulillah... lambat pula bersiaran hari ni... walaupun sabtu, tapi banyak pula agenda hari ni.…

Bila Terjaga Di Tengah Malam

Sumber:fb Jom amalkan... Biasa jika terjaga,  jarang kita nak bangun solat malam kan... jadi k…

Kelebihan Berselawat

Sumber:fb Sayang bukan sekadar ucapan,  tapi perlu dibuktikan dengan amalan... Biar sedikit asalka…

Isu Hangat Wanita: Bersalin di Rumah!!!

Sumber: google images Sebenarnya, aku hanya memerhati dan melihat fenomena ini dah lama wuju…

Cabut Soket untuk Lebih Jimat Elektrik!!!

Sumber: fb Aku pun baru tahu.. terima kasih buat orang yang tanya kat TNB ni.. info untuk …

Lima Maksiat yang Disegerakan Balasannya

sumber: google images Daripada Ibnu Omar r.a. berkata: Berhadap Rasulullah saw. kepada kami …

Tak Boleh Paksa Orang Suka Kita

Sumber: google images Dalam kehidupan ada pasang surutnya... dalam berorganisasi dan bermasy…

Teknik buat "ketupat" zaman moden

Sumber:fb Renungan malam... ketupat zaman moden yang kadang2 kita tak perasan... Menceritakan hal…

Bagaimana Gaya Kita Belajar???

Sumber:fb Banyak cara dan jenis pembelajaran kita.., kita dulu pun ada gaya pembelajaran tersendir…

WW~Apa Yang Patut Dirisaukan~

Sumber: fb Renungan bersama.... Yang patut dan tak patut kita risaukan... Posted via Blogaway

Bila Dapat Pakai Kasut Ni???

Kasut 2 setengah inci sebagai hantaran 3 tahun yang lepas... Bila lah daku dapat pakai kasut ni??? …

Redha Suami kepada Isteri

Sumber: FB Kata-kata ustaz ni buatkan ku menangis... Terharu dan bersyukur... Jika isteri …

Motivasi Pagi: Ikhlas Dalam Ibadat

Pada akhir zaman, umatku berpecah menjadi tiga golongan. Satu golongan menyembah Allah dengan ikhl…

Homemade Western Dinner

Takde selera nak makan nasi... Asalnya nak masak megi je... Sekali en.somi nak goreng daging burg…

Resepi Hujung Minggu: Donut Kentang

Pepagi hari selepas siap keje2 lain... mula memikirkan resepi... Terasa nak buat donut,  tapi nak …

The Awesome Mom

Selamat berhari minggu... Tiada coretan dan bebelan panjang... cuma gambar jadi renungan... bua…

Faiqah yang Vegetarian

Ni lah makanan kesukaan Faiqah... sungguh vegetarian... sup tiram bak choi, nasi dan kicap... me…

Dah Takde Mood Nak Berblog

Aku dah takde mood nak berblog lagi... Bosan... Ada tajuk...tapi tak tahu nak tulis apa... Hilan…

Petua Amalan untuk Para Isteri

Petua untuk sentiasa cantik Petua atasi penat seharian Jom istiqamah melakukan amalan-amalan ni. M…

Ais Krim 20sen.... Ais Krim 20sen

ais krim 20sen... sekarang tak dapat dah 20sen rasanya... gula pun dah nek harga... Sapa pernah mak…

Rahsia dan Kelebihan Mandi

sumber: google images Rasa lemau dan lesu je.. mengantuk pun ea juga... jadi aku rasa ubat ter…

Rahsia dan Kesan Zikir Kepada Otak

Zikir maksudnya ingat... Zikrullah maksudnya mengingati Allah... Zikir adalah satu perkara yang sa…

Tanda Kiamat #1: PENYAKIT UMAT-UMAT DAHULU

Daripada Abu Hurairah r.a. katanya: Aku mendengar Rasulullah saw. bersabda, "Umat ku akan…

Puting Beliung Hampir Melanda Johor Bahru Semalam

Terkejut tengok... Tapi kun fayakun... Allah nak bagi peringatan... Tu sebagai amaran pertama...…

Mentadak oh Mentaduk!!!

Mentadak minum air.... dahaga dia... Pernah tengok binatang ni??? Tengok je binatang ni,  terus …

Anak Terlalu Aktif: Apa Patut Ku Buat???

Anak aktif??? Faiqah memang aktif, dan memang dari dalam rahim lagi dia aktif dan memang aku doa s…

Petua Hilangkan Kepedasan Cili

Sumber: google images Kisah cili lagi aku kongsikan... sebabnya semalam aku buat ayam goreng…

Cara Hadapi Dilema dalam Islam

Pernah hadapai dilema tak???... Maksud dilema menurut Kamus Dewan Edisi Keempat: => (…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui