Monday, 4 March 2019

Color Phychology | Bagaimana Warna Menjadikan Orang Yang Berpengaruh (Influencer)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Color Phychology | Bagaimana Warna Menjadikan Orang Yang Berpengaruh (Influencer)

Pernah tak cuba satu hari pakai baju warna merah dan esok pakai baju biru, dan merasai perubahan emosi dan sesuatu.


Warna ada juga pengaruh dalam emosi kita... Inilah ilmu metafizik ...

Nak percaya dan yakin 100% tu tidak lah sebab kita ada beriman dengan Qada' dan Qadar Allah... Namun, kita boleh aje nak ikut ni asalkan tak jadikan dia pegangan sudah la...


Ahli psikologi mengkaji warna-warna ciptaan Allah ini...

Warna ni datangnya dari alam juga.. dan Alam tu Allah yang jadikan... jadi, why not kita tak boleh ikut kan...

Color Phychology
Sumber: Pinterest

Ahli psikologi mengatakan kita boleh jadi orang yang berpengaruh dengan guna warna untuk mempengaruhi mood tertentu... 


Color Phychology
Sumber: Pinterest

Kalau tengok warna ni... Sebagai guru, MF lebih sesuai pakai wana hijau, purple, biru dan sesekali warna merah... Pink pun boleh juga...

Kalau doktor sesuai warna biru...

Dan bagi orang yang berfesyen, sesuai sangat dengan warna pink...

Tapi ini bukan 100% betul.. hanya 90% je dari kajian yang dijalankan...

Tapi tak salah kan...

Jadi, kalau nak berniaga, warna apa yang sesuai?...


2 comments:

  1. PC suka pink.. biru. .hitam.. lagi satu putih tapi tak ada pulak.

    ReplyDelete
  2. Biasanya saya pakai ikut mood ! Ada tu dah siap2 gosok tup² xda mood nak pakai hehe

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^