بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)



7  Cara Semarakkan Cinta Suami Isteri | Cinta suami isteri anugerah Allah, Allah akan pelihara rumahtangga kita selagi kita ingat Allah... Tapi bagi yang dah kahwin lama, rasa cinta tu turun naik... Kena usaha untuk maintainkan rasa cinta tu... supaya tak kurang tapi bertambah...


7  Cara Semarakkan Cinta Suami Isteri


1. KONGSI HOBI PASANGAN

Hobi suami ialah make up kereta... Hobi MF ialah berblog... Jadi, kami saling bertukar hobi... Kadang suami bagi pendapat dalam dia nak modified dan make up kereta. Dan kadangkala suami MF pula bagi idea untuk update entry dalam berblog.

2. CUBA HOBI BARU

Kadang kami cipta hobi baru.. Pernah kami cuba bela arnab... MF cari info pasal arnab dan suami jaga arnab berdasarkan info yang MF cari... Dan hobi kami suka layan movie bersama... bila ada masa je... anak-anak dah tidur kami layan movie yang romantik bersama...

3. RANCANG PERCUTIAN BERSAMA

Walaupun anak dah berderet, tak terkecuali sesekali kena juga bercuti... Tak sesekali kami tinggalkan anak semata-mata nak bercuti...

4. TULIS NOTA

Ini pernah kami buat... Kadang selitkan nota di tuala mandi, di dalam dompet dan tempat yang dia selalu tengok tak sangka akan dapat nota tu... Mesti akan berlaku satu keajaiban kalau kita buat macam tu... Ianya tak kisah la suami kita romantik ke tak... Tapi cubalah...

5. WUJUDKAN HARI TANPA TELEFON

Ini memang dikurangkan bila berada di rumah... Jarang tengok HP, kalau tengok pun sama-sama tengok .. untuk bisnes atau beli belah online sama-sama.

6. MEMBACA UNTUK PASANGAN ANDA

Ini MF yang biasa buat... Bacakan info untuk suami... kalau MF jumpa info menarik, terus aje share link kat dia..

7. CUBA RESIPI BARU DI RESTORAN

Ini hobi kami... Suka JJCM, pantang ada resepi baru... atau tempat makan menarik... kami akan cuba sama-sama...

Bercinta tu wajib dipupuk setiap hari... Niatkan kerana Allah... berdoa moga Allah pelihara cinta kita... Bercinta kerana Allah, selalu solat berjemaah dan tengok rancangan keagamaan dan ceramah berkaitan suami isteri bersama untuk tambah ilmu dalam rumahtangga... Insha Allah... selagi kita ingat Allah dalam rumah tangga kita... Allah akan pelihara rumahtangga kita... ada keberkatannya... Suami wajib jaga solat... jadi pemimpin dalam rumahtangga... jaga aurat ... mohon keberkatan dalam rumahtangga dan rezeki, jaga nafkah isteri dan saling bekerjasama... Insha Allah... Allah akan pelihara juga rumahtangga kita... 

6 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Sangat beruntung kalau suami Isteri saling .

    Kebahagiaan itu amat terasa...

    BalasPadam
  2. Romantiknya! Moga kasih terus dipupuk sampai syurga.

    BalasPadam
  3. No 3 yg selalu ana dan suami buat. Dekat2 pun jadi. Janji bercuti bersama.

    BalasPadam
  4. Romantiknye tulis2 nota tu kan.. mcm ena suka pelbagaikan masakan..mmg suami suka makan kt rumah..hehe..salah satu cara ikat perut suami.sbb xromantik kan..tp best kalau 1kepala suka shopping.. xdela bosan jln sorang2..

    BalasPadam
  5. No.5 tu sukar, tp mmg praktis buat , hujung minggu mmg hari tanpa telefon, mmg try nak fokus utk family.

    BalasPadam
  6. bagus tips ni MF...nanti KG try tips ni

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama