GuidePedia

9
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Kantin sekolah... Menggamit banyak kenangan ketika bergelar pelajar... Masa sekolah rendah MF jarang beli makanan di kantin sebab setiap hari bawa bekal. Kecuali kalau teringin nak makan rojak atau sengkuang calit kuah rojak baru la beli.

Masuk sekolah menengah.. Menu tak boleh dilupakan ialah Nasi lemak sambal banjir... Memang sedap... Haishhh.. Teringin pula karang. Naik sekolah tingkatan 6 jarang pergi kantin sebab tak larat nak panjat dan turun naik tangga.

Itulah kenangan sewaktu bersekolah... Zaman sekarang ni kantin pun alami evolusi..  sesetengah sekolah...pengusaha kantinnya buat pembaharuan untuk menarik minat pelajar supaya datang beli di kantin.

Jadi, MF nak kongsikan 2 kantin sekolah yang awesome...
1. Kantin SK Meru Jalan Tap....
Memang awesome sebab menunya buatkan MF rasa nak dok kat kantin sepanjang hari... Haha... Rabak poket camni.  putus diet..  Jom layan gambar..











2. Kantin SMK Pasir Gudang, Johor
Pembaharuan yang dibuat oleh pengusaha kantin ni... Dekorasi yang memang rare... Tak terasa macam dok di kantin sekolah. Dikatakan pengusaha kantin sekolah ini adalah bekas pelajar sekolah tersebut. Bagus lah.. Dia berkhidmat di sekolah nya semula...

Jom layan gambar...












Sumber gambar: Facebook



Thanks for reading: KANTIN SEKOLAH YANG AWESOME DAN RARE

Catat Ulasan

  1. wah..kat pasir gudang je rupanya....macam nak pi tumpang makan sana pulak..dekat dah ni

    BalasPadam
  2. yang kedua tu tak nampak macam kantin dah hehe

    BalasPadam
  3. Bestnya kantin! Terutama no 1 tu, sklh sy x de mknn sgt. Kantin selau jual keropok lekor hari2, kuih pun sikit. Nk beli burger pun berebut sbb sikit smpai prnh bergaduh. Sedih. Dah buat aduan kat cgu tp x de pape kesan perubahan positif pun. Bgai mencurah air ke daun keladi 😢😢 sedih sangat. Balik sekolah je lapar sangat. Bawak bekal pun x cukup. Kongsi dgn kwn2. Jual nasi kat kantin pun, lauk sikit. Ayam bila habis, gnti dengan telur goreng. Kesian pljr 😢😢 hrp ambik tindakan dgn segera.

    *maaf saya emo*

    BalasPadam
  4. kantin smk pasir gdang best

    BalasPadam
  5. perghhhh kalau syed ajar sekolah ni terus rasa macam taknak masuk kelas. nak duduk dekat kantin je sambil makan semua benda haha.

    BalasPadam
  6. waaaaaaaaaaaa mantops
    yg sekolah 1st tuh mmg meriah dia punya menu, kalah kafe kt opis akak dik oi...
    kalau harga berpatutan ok jgk lah... jgn harga nya cekik darah

    sekolah 2nd tu dia punya deco dh mcm restoren gitu... mmg layan

    BalasPadam
  7. uihh.. ramai ka bdk blajq situ? huhu

    BalasPadam
  8. peeh sk pasir gudang terbaiklah dah mcm cafe hipster. sama la dgn ainaa zaman sk dlu bawa bekal jgk. pergi kantin cuma beli air dan keropok je time rehat utk kelas tambahan ptg tu. rindunya ingat balik....

    BalasPadam
  9. Sukanya kantin yang no 1 tu.. Banyak pilihan makanan..
    Best sangat..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top