GuidePedia

3
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Ada orang argue dirinya memang laser di alam maya, tapi di alam nyata bukan seperti itu..

Itu persepsi tentang diri sendiri... tapi persepsi orang lain...


Jika benarlah, kita adalah hiprokrit dalam bahasa mudah, kita sebenarnya orang munafik...

Lagipun, orang yang baik tak kan mengaku diri dia baik..

Jadi, melalui penulisan orang boleh kenal kita bagaimana sebenarnya... Jangan menipu...jika membawa 2 watak berbeza, maknanya itulah tanda orang munafik yang jelas dan nyata.
Thanks for reading: "AKU MEMANG MULUT JAHAT, TAPI HATI AKU BAIK TAU"

Catat Ulasan

  1. Istilah tu memang tak boleh di guna pakai sebenarnya.. saya pun lazer cuma kadang2 apa yang cakap kat situ habis di situ jer. Bukan kata hati saya ni baik sangat.. Saya pun manusia kadang2 ada terdetik benda tak elok kat hati cuma nak kata sejahat jahat manusia tu rasanya belum sampai level tu. Manusia.. biasa la dalam & luar pasti ada buruk & baiknya.. kita kan tak sempurna cuma berusaha berubah kearah yang lebih baik

    BalasPadam
  2. Setuju dgn anda,Maria. Sesungguhnya tutur kata dan tingkah laku lahirnya dari hati. Hati yang suci melahirkan tutur kata dan tingkahlaku yang mulia, begitu juga dengan sebaliknya.

    BalasPadam
  3. Betul.. ada juga terfikir pepatah macam tu.. "AKU MEMANG MULUT JAHAT, TAPI HATI AKU BAIK TAU".. macam pelik dan tak kena je kan?

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top