Tak Suka Ayat Copywriting Dalam Iklan Online!!!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Bisnes online terkini, dan ramai para usahawan gunakan kaedah ayat Copywriting... Apa itu Copywriting???

Copywriting ni kita teknik untuk lariskan jualan bisnes la...

Contohnya...

Panjang kan.. Berjela...

Perlu ke aplikasi teknik untuk bisnes online??? Adakah berkesan kepada pelanggan??? 

Ok.. Ini pendapat peribadi sendiri...berdasarkan pengalaman sendiri... MF TAK SUKA AYAT COPYWRITING!!!

Pengakuan ikhlas nih... Tak suka sebab letih ahh..baca berjela.. Yang paling penting MF nak tahu ialah harga...dan nombor telefon... Testimonial tu perlu juga tapi bukan dalam post yang sama... 

Bagi MF, suka peniaga yang layan pelanggan macam kawn... Takde ayat skema-skema... Letih aihh... 

Pernah tanya satu produk kesihatan untuk hilangkan perut boroi... Dia sibuk buat ayat Copywriting hingga salah sebut nama pelanggan... Tak ke malu... Padahal MF tanya harga je.. Berjela dia terangkan.. Sedangkan ayat tu dah dia bagi kat page di Facebook. 

Alhamdulillah.. Setakat ni, kami layan pelanggan kami macam kawan... Tiada ayat skema-skema... Apa yang ditanya itu yang dijawab... 

Jadi, pendapat peribadi... Kami tak suka ayat Copywriting... Post iklan seringkas mungkin... Yang pasti ada input penting... 

Boleh nak guna ayat Copywriting.. Tapi edit la sikit.. Tak payah nak skema-skema sangat... Tak semua pelanggan suka sebenarnya... Serabut baca ada... Baik-baik tengok gambar nak beli, terus tak jadi... 

Post a Comment

6 Comments

  1. Kalau belajar iklan memang perlu copywriting ni.... dulu akak pun mengajar iklan.... tapi sekarang ni, akak pun benci dengan copywriting ni sbb mungkin dah tua kot hehehe..... pemikiran pun dah lain,,,,, iklan semua for money, bisnes money money money,,,,, sori yer.... just pendapat....

    ReplyDelete
  2. Blur pulak mak memalam ni MF....

    ReplyDelete
  3. susah gak iklan yang copywriting ni..

    ReplyDelete
  4. hehe..saya peniaga online, pun x suka tulis dan baca yang panjang2. Macam serabut kan..

    ReplyDelete
  5. kan pening je
    harga tu yg pnting

    ReplyDelete
  6. copywriting nama nyer...
    aida ni xde bisnes online besar.
    offline aje lebih.
    so jarang iklan iklan :)
    hi hi hi... sesekali aje up kan entry.

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^