GuidePedia

1
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Tips bagus perkongsian Dr Zubaidi Ahmad.
Memang ibu menyusu kuat lapar... Dah lapar nak makan je kan..

Jadi, tip mudah dari Dr. Zubaidi ni memang betul-betul mudah dan insha Allah berkesan..  Tanpa keluarkan modal yang banyak untuk atasi lapar dan gemuk dalam satu masa..


Caranya...  
Hanya minum susu segar dan buah kurma... Amalkan... Kisar sekali pun ok juga...

Mengenai ada yang kata buah tak boleh campur dengan susu segar..  MF dah baca, teliti dan kaji serta pengalaman sendiri juga... 

Tak semua tak boleh campur...  buah yang memang tak sesuai dicampur dengan susu ialah buah yang ada asid seperti buah limau, oren, kiwi, mangga... Jadi sebegini memang tak elok dicampur susu sebab kesannya pada usus... 

Anak MF pernah makan oren... Lepas tu minum susu... Terus muntah-muntah... Mulanya risau.. Lepas tu, rujuk pakar... Dia kata... Memang susu dan oren serta buah berasid tak boleh sekali dengan susu... 

Dari segi Islam... Tiada dalil yang jelas dari segi ini... Jadi, jangan nak rangkum semua la ye... Bagi MF takde masalah campur kismis dan kurma dalam satu masa... 

Mesti sedapkan.. 
Jadi, bagi ibu menyusu yang takut gemuk boleh amalkan tips nih... Modal tak banyak dan mudah... 

Thanks for reading: Tips Mengurangkan Rasa Lapar dan Badan Tak Gemuk Ketika Menyusukan Anak!

Catat Ulasan

  1. ruby pun tgh menyusukan anak...dah setahun 2 bulan..mmg kdg2 xthn lapar MF...hehhe..kdg tu nafsu mcm membela aje..hehehe..

    kurma + susu pilihan yg ideal tu...lagipun berkhasiat kan

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top