GuidePedia

4
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Beza betul zaman dulu dan sekarang.

Zaman dulu kita belajar masak dari ibu bapa dan orang tua, zaman sekarang ni Google jadi tenaga pengajar... Sebab tu jangan pandang remeh jika ada yang kongsi cara goreng telur atau cara rebus telur di blog atau Facebook... Sebab ada je yang tak tahu nak buat semua tu...

Padahal memasak ni kena kreatif... Asalkan tahu bahan asas... Masak dengan kasih sayang... Insya Allah jadilah masakan yang sedap.


Betul la kata Dr Izhar ni...
Zaman Google ni merubahkan budaya bertanya dan belajar dari orang yang lebih dewasa... Mungkin sebab tu juga dah makin kurang adab dan akhlak dengan orang dewasa kan... 

Thanks for reading: Nak Buat Teh Ais Pun Google Juga Ke?

Catat Ulasan

  1. hmm... adab dan akhlak nampaknya semakin kurang dalam generasi sekarang =(

    BalasPadam
  2. Normal lah tu sis.. hehe
    sis, saya tag sis yee.. jom join sekali yee
    http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/03/5-soalan-dari-ucing-versi-2.html

    BalasPadam
  3. zaman sekarang ni, boleh dikatakan orang tak suka nak leceh-leceh cari orang nak belajar, kalau google senang je, semua leh dapat. lepas tu, teknologi sekarang, semua pun tahu guna, sebab tu, orang guna google je. ha.

    BalasPadam
  4. Haha! Over bengap sangat tu :P

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top