بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Lagu Mengantuk Mumia - Didi & Friends Jadi Trending | Lirik lagu ni memula jadi misteri.. Mula ingat anak saja dok menyanyi dan buat sendiri... Sekali, eh... try cari.. mana dia dapat lagu ni...


Lagu Mengantuk Mumia - Didi & Friends

Lirik lagu Mengantuknya Mumia - Didi & Friends


Hooo… nak tidur mana?
Hooo… nak tidur mana?

Mengantuk… mengantuk
Nak tidur mana?
Mengantuk… mengantuk
Tolonglah saya

Jumpa katil (katil)
Jumpa katil (katil)
Katil yang bulat
Yeay… nak tidur (okay)

Ouch! Ouch! Ouch! Ouch!
Tak boleh tidur
Tak boleh!
Circlestein punya
(Okay)

Mengantuk… mengantuk
Nak tidur mana?
Mengantuk… mengantuk
Tolonglah saya

Jumpa katil (katil)
Jumpa katil (katil)
Katil segi empat
Yeay… nak tidur (okay)

Ouch! Ouch! Ouch! Ouch!
Tak boleh tidur
Tak boleh!
Itu Squarewolf punya

Mengantuk… mengantuk
Dah boleh tidur
Mengantuk… mengantuk
Dah boleh tidur

Hooo… dah boleh tidur
Hooo… dah boleh tidur

*****

Lagu Mengantuk Mumia - Didi & Friends Jadi Trending

Sekali, rupanya lagu baru Didi.. MF ni lama dah tak tengok TV sebabnya anak bongsu dok tengok ulang tayang movie Home tu sehari berkali-kali.. Jadinya, lama lah tak buka siaran TV.

Agaknya dia ada tengok kat Youtube la tu..

Budak kan.. sekali tengok terus melekat dalam otak dia...

Tapi, pelik la pulak lagu ni... Sekali dengar terus melekat... Macam syok plak dengar... haha..

Terus la MF cari dan download kat Youtube... berulang kali dengar... bukan budak je suka, mak pak budak pun suka dengar.

Suara Mumia tu macam unik kan... jadi rentak rap dia sebab memang orang yang berpengalamn pun menyanyi tu...

Suara Mumia Mengantuk Didi & Friends

Lagu "Mengantuknya Mumia" ciptaan DJ Fuzz dan Aziquebeats adalah lagu tentang Mummy yang sangat mengantuk yang sangat ingin tidur dan mencari katil yang betul untuk tidur. Sebelum jumpa tempat tidur Mumia, dia jumpa tempat tidur Circlestein dan Squarewolf dulu. 

Suara tu adalah suara DJ Fuzz... 

Siapa DJ Fuzz? Boleh baca kat sini : https://djfuzz.home.blog/siapa-dj-fuzz/


Jadi trending


Lagu ni jadi trending di media sosial terutama di twitter... Sebab ada orang share kat twitter... sekali orang pakat cari dan dengar... 

Setakat hari ni, video ni jadi trending... dan mencapai 1 juta view sehari... setakat hari ni dah lebih 20 juta view dah video Mengantuknya Mumia di Youtube rasmi Didi & Friends... dan katanya, target diorang ni, nak challege video Baby Shark yang pernah trending satu masa dahulu. 

MF sebagai rakyat Malaysia memang bangsa dengan hasil anak bangsa kita ni... Bukan mudah nak buat animasi... MF sendiri pernah belajar cara buat animasi masa belajar di Universiti dulu... Nak buat 3 saat je pun dia punya letih... huii... 

Jadi, MF sedih kalau ada yang cetak rompak barang produk animasi tempatan ni... 

Jadi, jom kita support hasil produk animasi tempatan... 

Like dan subscribe Youtube Rasmi Didi & Friends sebagai tanda sokongan. 


Post a Comment

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama