November 15, 2019

Best Western Food To Try in Kuala Lumpur

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Best Western Food To Try in Kuala Lumpur | Kuala Lumpur syurga makanan. Itu 3 patah kata yang MF boleh gambarkan dengan Kuala Lumpur.

Kenapa?

Dengan pengalaman 5 tahun di Kuala Lumpur, cukup bermakna untuk katakan memang seronok dok di KL sebab tak gaduh nak makan apa. Ko sebut je, Choiiih depan mata. Hah! gitu.

Kat Kuala Lumpur, korang boleh makan pelbagai jenis makan yang korang suka, masakan mamak ada, masakan cina ada, masakan melayu ada dan tak terkecuali masakan barat a.k.a Western Food.

Best Western Food To Try in Kuala Lumpur

Best Western Food To Try in Kuala Lumpur

Western Food kat Kuala Lumpur banyak sangat weyhh... serius banyak. Tak terpilih banyaknya.  Tapi sebelum tu kena pastikan Halal tu ada ye... So, Antaranya yang boleh MF kongsikan:


1. Kenny Rogers Roasters

Antara yang terpopular lah ni restoran ni.. sebut je orang dah tau. MF dulu masa dok KL, kalau rasa bosan makan nasi, ni antara restoran MF akan pilih. 

Menu yang disediakan juga semua menu sihat punya. Sesuai sangat untuk yang memang tenagh diet tu. 

Antara menu terbaik :
Best Western Food To Try in Kuala Lumpur



2. Nando's

Nando's antara restoran yang banyak cawangan kat KL ni... Memang banyak pilihan menu western yang sedap-sedap. Promo terbaru ialah Ayam Peri-peri... Hang pa nak rasa camne, kena la cuba.


Best Western Food To Try in Kuala Lumpur

Best Western Food To Try in Kuala Lumpur


3. Gloria Jean's Coffees

Kalau dah peminat kopi kan, mana boleh kalau tak minum kopi sehari. Jadi, restoran ni terbaik lah bagi yang rasa nak menikmati kopi. 

Tapi bukan jual kopi je, minuman sejuk pun ada jangan risau. 

Antara menu menarik:

Best Western Food To Try in Kuala Lumpur

Best Western Food To Try in Kuala Lumpur

Itulah 3 antara yang MF suka dan terbaik Western Food in Kuala Lumpur dan yang penting HALAL!

MF tak mampu nak masukkan semua restoran yang ada, banyak.

Eh, satu lagi... zaman sekarang ni korang tak payah susahkan diri... Tak payah berjalan kaki nak cari menu nih.. apatah lagi nak ke restoran ni.. tak yah susah Google maps cari restoran ni kat KL, NO NO, tak payah.... Korang order je... Rasa nak makan western food ni, Alahhh...Order online je lah.... Senang sangat!

Tak payah susah-susah...

Opss.. One more thing, walaupun restoran ni ada kat seluruh Malaysia, tapi tak semua sediakan Western Food Delivery ni tau... Dan yang terbaiknya, ada diskaun kaw kaw ... lagi-lagi kalau korang order western food guna servis by Foodpanda ni.

MF dulu pun dok KL, tak yah penat nak keluar rumah... rasa malas masak je, apa lagi online lah order makan, 10-15 minit, ting tong sampai depan rumah. Kan senang. Tak yah penat pun.. 


Memang untung jadi orang KL... senang gilerr nak makan... Sebab delivery servis ni bersepah... MF sekarang, mampu tengok je la.. sebab luar kawasan, takde panda pun nak masuk kawasan kami... haha... Rasa malas masak telan air lior je la... haha.. 

3 ulasan:

  1. sedap seda p la haiiii..... bila nk belanja awa ni hahaha

    BalasPadam
  2. lama dah tak makan kt pakcik kenny dengan pakcik nandos tu... teringin lak nengok gambar nya kat sini

    BalasPadam
  3. Suka makan ayam Kenny Rogers tu sebab rasanya cukup rasa dan sedap. Lepas ni lebih senang lah nak makan kalau teringin, order online by foodpanda je sudah :)

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^