4 Waktu ni yang boleh jerit pada anak!

2
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

parenting tips, cara tegur anak

4 Waktu ni yang boleh jerit pada anak!


Mak-mak suka menjerit.... Panggil bangun tidur pun jerit...

Tapi jangan selalu gunakan jeritan untuk tegur anak, gunakan sesekali dikala kecemasan sahaja.

Sebab kalau dah terbiasa, anak jadi biasa dan tak lagi bezakan antara jeritan amaran dan jeritan bebelan.

Jadi, mak-mak kena guna power yang lain untuk tegur anak, dan kadangkala power dengan suara bass itu berkesan untuk tegur anak.

Macam mana nak tegur guna suara bass?

MF kongsikan video DUKE ni...


Catat Ulasan

2 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

  1. selalu kalau nk kejut, panggil biasa je aiyan mudah terbangun, cuma kadang kalau mama tengah solat dia bukak volume kuat-kuat kadang geram jugakla.... aiyan ni masaalah dia tak boleh nk bezakan apa yang bahaya apa yang tak...

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah... Terima kasih atas peringatan ini

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

Catat Ulasan
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !