Ini Sebab Kenapa Ramai Yang Pakai Baju Sedondon Raya

Ini Sebab Kenapa Ramai Yang Pakai Baju Sedondon Raya | Dok tengok baju raya dan gambar raya orang.. Fuhh.. Bukan main syok lagi...

Tapi dalam masa sama Ai is jeles juga la sebab kami tak sempat betul nak ambil gambar sedondon sekeluarga banyak-banyak.


Nampaknya kena tunggu 2 tahun lagi baru dapat bergambar dengan keluarga besar kami di kedah.. Moga panjang umur dan lapang rezeki. 


Seronok tengok warna warni orang sedondon... Dan memang kebanyakan orang akan pakai baju sedondon bila raya. 

Baju sedondon raya

Sumber: Google images

Kenapa?


Banyak kelebihannya, antaranya senang nak cam ahli keluarga kita. Kalau orang tanya mana anak hang.. Bagi tau je.. Yang baju warna merah atau biru yang sama semua tu anak kita la tu. Kan senang gitu. Tak payah nak sebut satu-satu.


Dan bila ramai-ramai beraya.. Ahli keluarga yang bercampur.. Dengan cam pada baju yang dipakai senang nak dikenali. Anak pun tak susah nak cari mak bapak. Cuma pesan je..  Baju yang kita pakai tu warna dan paternnya macam mana. Insha Allah.. Anak senang nak kenal mak bapak dia.


Kan untung pakai baju sedondon... Nampak tak kelebihannya. Jadi, bukan sahaja nak nampak sweet dan romantik tapi ada juga kelebihan lain di sebaliknya. 


Tapi, ada juga family tak suka pakai sedondon.   Itu terpulang.. Atas minat masing-masing... Tapi bagi MF, Memang suka pakai baju sedondon walaupun bukan waktu raya. Senang nak kenal dan mudah anak nak cam. 

3 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. betoi tu pakai sedondon mudah untuk kenali ahli keluarga kita

    BalasPadam
  2. Btl tuh, akak setuju... time raya jelah dpt rasa pakai sedondon ni, mudah nk kenal mana ahli keluarga kita... cuma raya baru ni tersama lak color ngn family makcik2 akak.... nsbla masa beraya xsama heheheh

    BalasPadam
  3. selain cantik dan sweet, senang nak cam dan cari tu emmang setuju sangat..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama